Sümeyra DENİZ

TGB'liler Türkiye’nin dört bir yanından binlerce vatansever ile 29 Ekim’de ABD güdümlü PKK terörüne ve FETÖ’ye karşı ellerinde Türk bayrakları ile Ankara’da buluşacak. Planlanan yürüyüş 28 Ekim günü ise Sivas’ta gerçekleştirilecek.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda gerçekleştireceği etkinliği düzenlediği basın açıklaması ile kamuoyuna duyurdu. İstiklal Yürüyüşü" başlatacak olan gençler, 26 Ekim günü Samsun ve Amasya’dan başlayarak, Erzurum’da, Sivas’ta 81 ilden gelen temsilcilerle yürüyüşler ve basın açıklamaları yapacak. Ardından 29 Ekim günü tüm Türkiye’den on binlerce genç ile Ankara’da Birinci Meclis önünde buluşacak.

Samsun’da, Amasya’da, Erzurum’da, Sivas’ta emperyalizme karşı yakılan bağımsızlık ateşinin Ankara’da yeniden canlanacağını ifade eden TGB Genel Başkanı Cem Dikmen, “ ’İstiklal Yürüyüşü’’ başlatıyoruz! İstiklal savaşı ruhuyla, bağımsızlığımıza kavuştuğumuz yolu yeniden adımlıyoruz! Türkiye’nin en büyük sorunlarına çözümümüzü bu büyük yürüyüş ile haykıracağız. 81 ilden 2’şer temsilci ile Samsun’dan başlayarak, tarihi kongrelerimizin gerçekleştirildiği Amasya, Erzurum ve Sivas şehirlerinde yürüyüşler ve basın açıklamaları gerçekleştireceğiz. Akabinde, 29 Ekim günü Ankara’ya ulaşacak ve Birinci Meclis önünde Türk milleti ile buluşarak Anıtkabir’e yürüyeceğiz” dedi.