MELTEM DUMAN

Havaların soğumasıyla birlikte tezgahları da soğuk vurdu. Son birkaç günde perakende sebze halinde bir çok esnaf tezgah açmadı. Artan maliyetler ve soğuk havadan kaynaklı satışlarının azaldığını belirten Hal esnafı Ahmet Şarkışla, kış ayının etkisi ile birçok Pazar esnafının tezgah açamadığını söyledi.

Kış ayının işlerini durduğunun altını çizen Şarkışla, “Tezgahlarımızı soğuk hava vurdu. Bu soğuk havada sebze meyve satmak zor. Halin eksikleri çok. Kapı kısmı yapılsa bir nebze dışarıdan gelen ayaz bize etki yapmaz. Ama henüz yapılmadı. Yetkililerden bu duruma çözüm bulmalarını rica ediyorum” dedi.

İşlerinin iyiden iyiye azaldığını belirten esnaf Ahmet Şarkışla, “Kışa girdik. Bu sebeple satışlarımız durgunlaştı. Sebze meyve zaten soğuğu yiyince eskisi kadar lezzetli olmuyor. Elimizdeki ürünleri çıkarmak derdindeyiz. Son yapılan zamlar bizim sektörü de etkiledi. Biliyorsunuz bizde etiketlere yansıttık. Satış olsa da eskisi kadar yoğun değil. Zaten bir çok arkadaşımız tezgah açmıyor. Kış sezonunda zaten belli ürünler satılır. Mandalina, limon gibi sıkça tüketilen ürünleri de herkes satmıyor” ifadelerini kullandı.