MELTEM DUMAN

Restorasyonun ardından yeni yüzüyle Sivaslılara hizmet vermeye başlayan perakende sebze hali açıldı. Tezgahlarını kuran hal esnafı tezgahlarının eski oranla daraldığını bu konuda anlaşmazlık yaşandığını belirttiler.

Şimdilik tezgahlarını geçici olarak yerleştirdiklerini aktaran Esnaflar, “Perakende sebze hali restore edildi. Bu konuda yetkililere teşekkür ederiz. Ancak yaşadığımız sorunlar karşısında karşımızda muhatap bulamıyoruz. Tezgahlarımı çok dar. Kimin nereye tezgah kuracağı belirsiz. İnşallah sorunlarımız çözülür de biran önce  eksilikler giderilir” dedi.

Biran önce perakende sebze haline yerleşmeyi istediklerini belirten hal esnafı, “Kolonların dükkanların önünü kapattı. Alanda çok ciddi bir rüzgar sirkülasyonu var. Bu esintinin kesilmesi için açık yerlerin bir an önce kapatılmasını istiyoruz. Hal içerisinde esnaflar tezgahlarını yerleştirdikçe eksikler yavaş yavaş ortaya çıkıyor. İnşallah biran önce tam anlamıyla faaliyetimize başlarız ve eksikliklerimiz giderilir” ifadelerini kullandı.