Sivas’a yatırım yapmak isteyen iş adamlarının Sivas’ın 6. Bölge teşvik kapsamına alınmasını beklediklerini aktaran Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, “6. Bölge teşvik konusu Sivas’ın en önemli sorunu. İş adamlarımız teşvik kapsamında Sivas’ın hak ettiği yerde olmadığını Sivas’ın teşvik kapsamına alınmasının ardından Sivas’a yatırım yapacaklarını ifade ettiler. Sivas 6. Bölge olunca buraya gelecek yatırımcı sayısı gerçekten çok fazla” dedi.

 

MEHMET TIRPAN

Sivas’ın 6. Bölge teşvik kapsamına alınması noktasında oldukça fazla gayret gösteren Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, 6. Bölge teşvik konusunun Sivas’ın en önemli sorunu olduğunu söyledi.

Sivas’ın teşvik kapsamına alınmasını göreve geldikleri günden itibaren sürekli dile getirdiklerini aktaran Başkan Eken, “İş dünyasının ve yatırımcının derdini biz biliyouz. Yatırımcı diyorki Sivas’a yatırım yapmak istiyorum fakat Sivas 4. Bölgede. Yatırımcı Malatya, Maraş, Elazığ, Urfa 6. Bölgede olduğu için o bölgelere yatırım yapıyor. Durum böyle olunca Sivas’a yatırım gelmiyor. Hemşehrilerimizde Sivas’a neden yatırım yapılmıyor diye serzenişte bulunuyor” dedi.

Yaptıkları İstanbul çıkarmasında Sivaslı firmaların ziyaret edildiğini ve yatırım sözleri aldıklarını aktaran Başkan Eken, “İş adamlarımız teşvik kapsamında Sivas’ın hak ettiği yerde olmadığını Sivas’ın teşvik kapsamına alınmasının ardından Sivas’a yatırım yapacaklarını ifade ettiler. Sivas’ta 35 bin civarında kayıtlı işsiz var. İşsizlerin işe girmesi için bir yatırım olması lazım. Kamu yatırımı 1 geliyorsa özel sektörün 10 yatırım yapması lazım. Özel sektörün Sivas’a gelmesi lazım. Devlet teşvikler veriyor özel sektörün önünü açıyor bu anlamda yatırımcı daha rahat yatırım yapıyor. Sivas’tan daha gelişmiş yerler 6. Bölgede iken Sivas’ın da 6. Bölgeye alınmasını talep ettik. Bunun en güzel getirisi de Demirağ OSB olacaktı. Demirağ Organize Sanayi Bölgesinde bu yılın sonuna doğru alt yapı çalışmaları bitecek. Altyapı çalışmalarının tamamlanması için yaklaşık 70 milyon TL gelmesi lazım. Teşvik imzalandıktan sonra ne olursa olsun bu alt yapıyı yapacağız. Bu konuda gerçekten inanmış bir ekibiz. Sivas 6. Bölge olunca buraya gelecek yatırımcı sayısı gerçekten çok fazla. Görüşme yaptığımız bütün yatırımcılar Sivas’ın 6. Bölge olması halinde 10 bin kişilik yatırımlar yapacaklarını ifade ettiler. O nedenle en kısa zamanda Sivas’ın 6. Bölge teşvik kapsamına alınması için hep birlikte ağırlık vermemiz gerekiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sivas mitinginde vermiş olduğu söz bizim için senettir. Cumhurbaşkanımız inşallah kararnameyi imzalayacak kararnamenin akabinde Demirağ OSB’deki alt yapı çalışmaları bitecek. Yatırım yapacak olan iş adamlarımızda alt yapısı biten içinden ray sistemi geçen ve huzurlu bir il olan Sivas’a yatırım yapacak. 35 bin işsizimizde iş sahibi olmuş olacak” ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DAN RANDEVU ALACAĞIZ”

Sivas’ın teşvik kapsamına alınması noktasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan randevu alacaklarını aktaran Eken, “En kısa zamanda randevu talebinde bulunacağız. İl bürokratlarımızla giderek kararnamenin imzalanmasını isteyeceğiz. Yatırımcıların teşviki beklediğini söyleyeceğiz. 2020 yılında Sivas’ı hak ettiği yere getirebilirsek göç alan bir il haline geleceğiz. Bir ve beraber olursak başaramayacağımız hiçbir şey yok” şeklinde sözlerini sonlandırdı.