Sivas,  geride kalan spor sezonunda büyük organizasyonlara başarılı şekilde ev sahipliği yaparak testlerden geçmeyi başardı. Sivas Valisi Salih Ayhan ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç’un uyumlu ve başarılı çalışmaları yapılan organizasyonların büyük beğeniyle takip edilmesini sağladı. Sivas Kongresi’nin 100’üncü yılı temasının çok iyi şekilde kullanıldığı organizasyonlarda Sivas’a gelen, federasyon, kulüp, gözlemci, temsilci, hakem, antrenör, sporcu ve sporcu velileri şehirden mutlu şekilde ayrıldı.

9 BÜYÜK ORGANİZASYON YAPILDI

Sivas geride kalan spor sezonunda 9 büyük organizasyonu yapan ender iller arasında yer aldı. Sivas, tarihindeki en yoğun spor organizasyonlara bu yıl içinde imza atarken, bu organizasyonların büyüklüğü dikkat çekti. Yapılan tüm organizasyonlardan, tesis, personel ve organizasyon bakımından başarılı ayrılan Sivas’ta yapılan organizasyonlar ise şunlar oldu.

  1. Futbol Galatasaray- Akhisarspor Ziraat Türkiye Kupası Finali
  2. Voleybol A milli erkek voleybol takımı CEV Kupası Türkiye-Letonya
  3. Okullar ve Kulüplerarası Oryantiring Türkiye Şampiyonası
  4. Okullararası Floor Curling Türkiye Şampiyonası
  5. Eskrim Türkiye Şampiyonası
  6. Ümitler Tekvando Türkiye Şampiyonası
  7. Gençler ve Büyükler Halter Türkiye Şampiyonası
  8. Sağırlar Futbol Süper Lig play-off maçları
  9. Motor Sporları 100. Yıl Sivas Süper Enduro Festivalı

VALİ AYHAN BÜYÜK ŞANS

Sivas Valisi Salih Ayhan’ın sporu sevmesi, yapması ve takip etmesinin karşılığını kent almaya devam ediyor. İlde görev yapmaya başlamasıyla birlikte sporda büyük bir gelişim ve hız yakalayan Sivas,  yaptığı büyük spor organizasyonlarıyla dikkat çekti. Vali Ayhan’ın tüm organizasyonların içinde olması, organizasyonları takip etmesi, yetkililerle bire bir ilgilenmesi ildeki sporun 2019 yılında büyük gelişimler göstermesine yardımcı oldu. Vali Salih Ayhan’ın, sporda yakalamış olduğu üst düzey çizgiyi bundan sonraki süreçte devam ettirmesi bekleniyor.

TUNÇ VE EKİBİ AYAK UYDURUYOR

Sivas Valisi Salih Ayhan’ın sporda yakaladığı hıza Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç’un ayak uydurması ildeki sporun büyük ivme kazanmasına yardımcı oluyor. Kurum olarak vali Salih Ayhan’a tam destek veren Tunç ve ekibinin yaptığı örnek çalışmalarda beğeni topluyor. Geride kalan dönemde 9 büyük organizasyonu başarılı şekilde tamamlayan Sivas’ta, vali Salih Ayhan ve Gençlik ve Spor Müdürü Erdoğan Tunç’un uyumlu tempoları dikkatli şekilde takip ediliyor.

İKİ ORGANİZASYON AYNI TARİHDE YAPILDI

Sivas, Temmuz ayının ikinci haftasında iki Türkiye Şampiyonasını birlikte yaparak ilde bir ilke imza attı. 11-15 Temmuz tarihleri arasında Gençler ve Büyükler Halter Türkiye Şampiyonası 4 Eylül Spor Salonu’nda, 12-16 Temmuz tarihinde Ümitler Tekvando Türkiye Şampiyonası 4 Eylül Taha Akgül Spor Salonu’nda yapıldı. Şehir olarak iki büyük organizasyonu aynı tarihte yapan Sivas, bu testten de başarılı şekilde geçti.

YILDIZDA TEMPO YÜKSELİYOR

Yıldız dağı kış spor merkezi geride kalan sezonu dolu dolu geçirdi. Vali Salih Ayhan’ın yakından ilgilendiği çalışmalarda kayak branşında faaliyet gösteren isimlerin faydalı bir sezonu geride bıraktıkları görüldü. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yapmış olduğu olimpik sporcu projesi kapsamında yetenekli çok sayıda çocuğun kayakla tanıştırılması ve bilimsel yönde çalışmalarda yer alması yıldız dağının önemini bir kat daha artırdı. Yıldız dağı kış sporları merkezinden geride kalan sezon çok sayıda Sivaslının da faydalanması tesislerin gelişimine artılar kattı.

YENİ ŞAMPİYONALARIN ALINMASI BEKLENİYOR

Geride kalan eğitim ve spor sezonlarında büyük organizasyonlara ev sahipliği yapan Sivas’ın, yeni süreçte aynı tempoyu sürdürmesi bekleniyor. Tesis bakımdan sıkıntısı bulunmayan şehrin, başta vali Salih Ayhan’ın yapacağı girişimlerle yeni süreçte önemli spor organizasyonlara ev sahipliği yapacağı tahmin ediliyor. Öte yandan bazı federasyonların uluslararası organizasyonları Sivas’ta yapmak istedikleri dile getiriyor.

TARAFTARLAR SPORLA COŞTU

Sivas’ın ev sahipliği yaptığı spor organizasyonlarına taraftarların göstermiş olduğu ilgi büyük beğeni topladı. Galatasaray, Akhisar kupa, Türkiye, Letonya voleybol maçları başta olmak üzere Sivaslı sporseverler yapılan şampiyonalara ilgi gösterdi. Özellikle Türkiye ile Letonya arasında oynanan erkekler voleybol CEV Kupası maçında 4 Eylül Taha Akgül Spor Salonu’nda ortaya çıkan hava Türkiye’ye örnek oldu. Milli maçı 7’e bine yakın voleybol sever takip etti.