MEHMET TIRPAN

Suşehri’nün kuru fasulyesi Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillendi. Erzurum’un İspir ilçesinde yetiştirilen ve Suşehri’de üretilen fasulyenin arasındaki kıyaslama da böylelikle son bulmuş oldu. Türk Patent ve Marka Kurumunca 10 yıl süre ile korunmak üzere tescillenen kuru fasulyenin Marka Tescil Belgesi de Şusehri Belediyesi’ne ulaştı. Kurum Başkanı Cemal Başpınar’ın imzaladığı belgede Suşehri fasulyesi markasının 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında 06.06.2022 tarihinden itibaren 10 yıl süreyle korunmak üzere 01.01.2023 tarihinde tescillendiği gözlemlendi. Suşehri'nde Kösedağ'ın kaynak sularıyla 1600 rakım ve üzerinde yetiştirilen kuru fasulye artık Suşehrililerin övünç kaynağı oldu. Geçen yıl coğrafi işaretle de tescillenen kuru fasulyenin büyükşehirler başta olmak üzere bir çok ile de gönderildiği biliniyor.

29 MART 2024 YENGEÇ BURCU GÜNLÜK BURÇ YORUMLARI 29 MART 2024 YENGEÇ BURCU GÜNLÜK BURÇ YORUMLARI

Lezzeti, erken pişmesi ve protein değeri yüksek olan kuru fasulye ilçenin de ekonomisine büyük katkı sağladığı da biliniyor. Diğer fasulyelere göre biraz pahalı olmasına rağmen kent genelindeki bir çok lokantada da Suşehri fasulyesinin şehre gelen yerli ve yabancı misafirlerimize tattırılıyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak Suşehrililere müjde veren ilçe Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, “Suşehri Fasulyemizin bir isim hakkını daha ilçemiz adına Şehrisu Fasulyesi olarak tescilledik. Bizler belediye olarak üzerimize düşen gayreti gösteriyoruz. Yetiştirmek ve gereken rekolteye kavuşmakta kıymetli emektar çiftçilerimize aittir. Tek gayemiz Anadolu’nun bağrından Türkiye'mize yayılan bir ürün ağı oluşturmaktır. Bereketli olsun inşallah.” paylaşımı ile duyurdu.