Türkiye’yi terörden temizleyeceğiz.

AK Parti Sivas İl Başkanı Av. Ziya Şahin İstanbul’da yaşanan ve 44 vatandaşımızın şehit olduğu hain saldırının ardından gazetemize yaptığı açıklamada dış güçlerin Türkiye’nin büyümesinden rahatsız olduğunu ve büyümemizi istemediklerini söyledi.

Yedi düvele karşı savaşan ülkemizin terör belasını da yeneceğini ifade eden Şahin “Cumartesi günü İstanbul’da Beşiktaş – Bursaspor maçından sonra hain bir terör saldırısı gerçekleşti. Şuan 44 tane şehidimiz var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz, yaralılarımıza Cenab’ı Hak’tan şifa diliyoruz, acılı ve kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Terör 40 yıldır birlikte yaşadığımız bir olgu ancak son zamanlarda özellikle şiddetinin dozunu artırdı. Bunun sebebi de ülkemizin terörle etkin mücadele ediyor olması. Özellikle batı ülkeleri Türkiye’yi şimdiye kadar boyunduruk altında yönetmişlerdi ama AK Parti iktidarında artık boyunduruk altından çıkan bir Türkiye var. Buda terörü maşa olarak kullanarak üzerimize geldiklerini gösteriyor. Ancak nihayette bu savaşı Türkiye kazanacak, milletimiz kazanacak. Milletimiz yedi düvele karşı nasıl savaşlar kazanmışsa teröre karşı, bu dış güçlere karşı bu savaşı da kazanacak ve ülkemizi terörden temizleyeceğiz. Tabi ki bu şiddette terör hareketlerinin yapılması terör örgütlerinin son çırpınışları olduğunu gösteriyor. Zira öyle bir eylemden sonra terörün başının nerede bulunursa yurt içinde yurt dışında ezilmesi gerekiyor ve başlarının ezileceğini göre göre de bu intiha saldırılarını gerçekleştiriyorlar. Türkiye geçmişten bu yana köklü ve güçlü bir devlet güçlü devlet olması etkisiyle hem sınırlarımızın içinde hem sınırlarımızın dışında terörü her halükarda etkisiz hale getireceğiz. Bununda farkındalar bu süreyi uzatmak içinde hem düşman devletler hem de terör örgütleri bunun için çaba gösteriyorlar ama inşallah bu süreci sağlıklı bir şekilde terörü temizlemek suretiyle atlatmış olacağız.”

MİLLET NE DERSE KABULUMUZDÜR

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan Anayasa değişikliği hakkında da açıklamalarda bulunan Şahin “Diğer taraftan tabi yeni Türkiye yeni bir sürece giriyor. Bu anayasa değişikliği süreci özellikle AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi arasındaki bu husustaki uzlaşma hem buradaki terör örgütlerini yurt içindeki belli odakları hem de yurt dışından terörü destekleyen, Türkiye’nin gelişmesini, büyümesini istemeyenler tarafından dikkat çekiyor. Özellikle buna da engel olmak istiyorlar Türkiye’de iki kişinin bir araya gelmesini istemiyorlar. Herkes birbiriyle çatışma halinde o nedenle de bu terörü bu şekilde tırmandırmak istiyorlar. Ancak anayasa değişikliği meclise sunuldu inşallah mecliste 330’dan fazla oyla geçecek ve ondan sonra milletimizin önüne gelecek. Milletimiz ne derse bizim kabulümüzdür. Dolayısıyla milletimiz kendisi için her zaman en iyisini istemiştir, en doğrusunu istemiştir. Anayasa değişikliği noktasında, Cumhurbaşkanlığı sistemi noktasında da milletimiz yine kendisi için, istikbali için, evlatları için en doğrusunu isteyecektir. Milletimize inancımız ve güvencimiz tamdır onların desteği ile hem Türkiye’yi kalkındırmaya, geliştirmeye devam edeceğiz hem de terörün üstesinden geleceğiz” şeklinde konuştu.