MELDA GENEŞ

Kurban bayramına sayılı günler kala şehirlerarası otobüs terminalinde de hareketlilik başladı. Otobüs firmaları kurban bayramı için yoğunluğa göre ek seferler koymaya hazırlanıyor.

1 Temmuz’da kalkan yasaklar ile birlikte şehirlerarası ulaşımda da yavaş yavaş hareketlilik başladı. Uzun zamandır sessizliğe bürünen Sivas şehirlerarası terminalde kurban bayramı öncesi tekrar o eski günlerine dönüyor.

Bayram tatilini fırsata dönüştüren vatandaşlar, kalabalığa kalmadan önceden firmalardan yerini ayırt etmeye başladı. Kurban bayramını sahil kenarlarında yada firmaların düzenlediği turlar ile değerlendirmek isteyen vatandaşlar hazırlıklarını tamamladı.

Gidiş dönüşlerde dahi yolcu kapasitesinin gözle görülür artışlar yaşandığı Sivas şehirlerarası terminalinde firmalar, Kurban bayramındaki ilgiye göre ek seferler koyarak, mağduriyetlerin önüne geçmeyi planlıyor. Tabi yaşanan bu yoğunluktan bilet fiyatları da zamlandı. Geçen yıla göre yaklaşık yüzde 30 oranında zam yapılan bilet fiyatları vatandaşların tepkisine neden oldu.

Konuya ilişkin bilgiler veren görevli Sabri Hançer, “Yoğunluk tabiki arttı. Yine de tam gidemiyoruz ama tam dolu geldiğimiz oluyor.  Herkes memleketine geliyor. 1 Temmuzda yasakların kalkmasıyla birlikte elbette seferlerimizde bir artış oldu. Yavaş yavaş yolcu taşımacılığı sektöründe canlılıklar başladı. Ama bizim beklediğimiz canlılık şuan yoktur. Kurban bayramından sonra işlerimizin daha fazla olmasını bekliyoruz. Müşteri memnuniyeti için firmamız elinden gelen her türlü kolaylığı sağlıyor. Konfor olsun, rahatlık olsun. Pandemi kurallarına harfiyen uyuyoruz. Müşterilerimiz sağlığı her şeyden önce gelir. Yoğunluğun olması halinde gerekli ek seferlerin konulması tabiki gündemde olur. Yeter ki müşterilerimiz yolculuk etsin. Bizlerde elimizden gelen kolaylığı sağlarız. Şimdiden tüm yolcularımıza ve vatandaşlarımıza hayırlı bayramlar dileriz” şeklinde konuştu.