Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) toplantısı sonrası, üniversitelerin 16 Mart'tan itibaren 3 hafta süreyle tatil edilmesi kararının ardından Sivas, Kayseri, Yozgat, Niğde, Kırşehir ve Kırıkkale'de üniversite öğrencileri memleketlerine dönmek için şehirler arası otobüs terminallerinde yoğunluk oluşturdu.

Sivas'ta tatil kararının açıklanmasının ardından çok sayıda öğrenci terminale gelerek, bilet alabilmek için firma yazıhaneleri önünde bekledi.

Biletlerin kısa sürede tükenmesi nedeniyle bazı öğrenciler firmalardan ek seferler düzenlenmesini talep etti.

Bir firmanın yazıhane görevlisi Mahmut Doğan, tatil kararının ardından öğrencilerin memleketlerine gitmek için kısa sürede biletleri tükettiklerini söyledi.

Ek otobüs seferi düzenleyeceklerini belirten Doğan, "Şu anda otogarımızda tatil yoğunluğu yaşanıyor. Elimizdeki araç sayısına göre sefer yapmaya çalışıyoruz. İnternet satış sistemlerimizde de bir yoğunluk var. Yolcularımızdan biraz daha sabırlı ve sakin olmalarını istiyoruz. Onları gitmek istedikleri yere inşallah göndereceğiz." dedi. 

Üniversite öğrencisi Sezer Kurtoğlu ise tatil kararını öğrenir öğrenmez memleketi Hatay'a gitmek üzere otobüs bileti almak için terminale geldiğini dile getirerek, yoğunluğa rağmen biletini aldığını ve ailesinin yanına gidecek olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. (AA)