SEYİT ÖMER YILDIZ

Günümüzde en hızlı iletişim aracı olarak kullandığımız cep telefonlarında fiyatlar akıl almaz derecede yükselmeye devam ediyor.

Teknolojinin sürekli gelişimi ile birlikte üreticilerin neredeyse her gün bir cep telefonu modeli çıkarması ile birlikte fiyatlarda astronomik rakamlara ulaştı. Öyle ki son günlerde Dünyaca ünlü bir şirketin yakında piyasaya süreceği telefonun fiyatının 20 bin lirayı aşacağı konuşuluyor.

Tüm Dünya’yı saran koronavirüsle birlikte ekonomik anlamda dar boğaz yaşanırken kimilerinin ise hala bu yeni çıkacak modeli almanın peşinde olması telefon satıcılarını dahi şok ediyor.

Öyle ki ülkemizde asgari ücretin bir vatandaşın 1 aylık ihtiyaçlarına dahi yetmediği şu dönemde kredi çekerek ya da biriktirdiği parayı fahiş fiyatlara rağmen cep telefonlarına veren kişilerin oluşu akıllara durgunluk veriyor. Dolar ve Euro da durmak bilmeyen artışlar her geçen gün Türk lirasının değer kaybına yol açarken bunları görmezden gelerek varını yoğunu en son model cep telefonlarına harcama yapmak ne derece akıllı bir hareket düşündürüyor açıkçası.

Telefon satıcıları dahi vatandaşın tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek birçok modelin daha uygun fiyatlara satıldığını ancak insanlarda ki lüks tutkusu yüzünden evinde yiyecek ekmeği olmasa bile en pahalı cep telefonlarını aldırdığını dile getiriyorlar.