SÜMEYRA DENİZ

Ekonomiye katkı sağlayacak iş fikirlerinin hayata geçirilmesini amaçlayan TÜBİTAK 1512 Programı, kapsam ve süreç iyileştirmesiyle yeniden yapılandırılmış ve Bireysel Genç Girişim yani BİGG olarak tanımlanan program genç fikirlere kendi işlerini kurma imkanı sunuyor. 27 Temmuzda Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan program, genç ve yeni fikirlere kendi şirketini kurabilme imkanı sunuyor. BİGG’in amacı ise şöyle; BiGG kapsamında girişimcilerin yenilikçi teknolojik iş fikirlerinin, ticarileştirilmesi konusunda destek sağlanmaktadır.

BİGG’in hedefi gençler, programa başvurabilecek kişilerde ise ararnankriterler şu şekilde; En az lisans programından 1 yıl içerisinde mezun olabilecek ve en son mezuniyet tarihi üzerinden 10 yıldan fazla süre geçmemiş, teknoloji ve yenilik odaklı fikir sahipleri başvuru yapabilecek.

150 bin lira finansal hibe desteği verecek olan programın süreci şu şekilde ilerleyecek, Programın 1. Aşamasına başvurularınBiGG Erciyes tarafından kabul edilmesi gerekiyor. 1.Aşama eğitim süreçlerini başarıyla tamamlayan adaylar sonrasında ise  BİGG Erciyes jürisi tarafından 2.Aşamaya geçiş hakkı ediyor.