Sümeyra DENİZ

 

 

Sivas’a yapılacak olan Teknik Üniversite hakkında açıklamalarda bulunan Ak Parti Sivas İl Başkanı Avukat Ziya  Şahin Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Milletvekilleri ile beraber büyük bir gayret içinde olduklarını ve her halükarda yasalaşacağını vurguladı. Şahin, “ Sivas teknik üniversitemiz mecliste biliyorsunuz teknik üniversitemizin kanun tasarısını YÖK hazırladı.  Başbakanlığa gönderdi. Kanunlar kararlar dairesi de meclise gönderdi meclisten milli eğitim komisyonuna gidip komisyonda kabul edildi”  dedi.

 

 

Sivas Teknik Üniversitesi’nin 1720 memur ve 5 bin civarında öğrenci potansiyeli ile komisyondan geçtiğini ifade eden Şahin, ”Karar Meclis başkanlığına geldi şimdi meclis başkanlığından meclis genel kurul gündemine alınmasını bekliyoruz sayın bakanımız ve milletvekillerimiz bunu yakından takip ediyor” şeklinde konuştu.

 

Başka illerinde üniversite talebinde olduğunu ifade eden Şahin, “Sivas teknik üniversitesi kanun talebinden geldikten sonra bir takım illerde üniversite talebinde bulundu

Sivas teknik Üniversitesi kanun tasarısı olarak geldi dolayısı ile kurulacağı kesin diğer talepleri devletimiz değerlendirir ihtiyaç var mıdır yok mudur değerlendirir” dedi.

 

Şahin Sivas’ta bulunan yüzyıllık geçmişe sahip olan birçok  medrese gibi Teknik Üniversite’nin Sivas’a yüzyıllarca hizmet edeceğini savundu.