MEHMET TIRPAN

Sivas Tesviyeciler, Madeni ve Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Hakan Demirgil, Sivas’ın 6. Bölge teşvik kapsamına alınmamasının Sivas adına çok üzücü bir durum olduğunu söyledi.

İş adamlarının ve Sivas kamuoyunun adeta hayal kırıklığına uğradığının altını çizen Başkan Demirgil, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği Sivas’ın 6. Bölge Teşvik Kapsamına alınması ve kenevir ekimi sözünün yerine getirilememesinin tek sorumlusunun siyasiler olduğunu düşünüyorum. Yani Cumhurbaşkanı Sivas 6. Bölgeye gelecek deyipte Sivas 6. Bölge olmuyorsa bunun sebebi siyasilerdir” dedi.

Sivil Toplum kuruluşları olarak siyasilere baskı yapmaları gerektiğini aktaran Başkan Demirgil, “Cumhurbaşkanımızın sözü yerine getirilemedi ise bu konunun muhatabı kimse şehir olarak cezalandırılması gerektiğinin kanatindeyim. Sivil toplum kuruluşları olarak herhangi bir yaptırım gücümüz yok. Biz sadece olması gerekenleri söyleriz. Kanun yapan ve uygulayıcılarında bunu gözetmesi lazım. Kanun koyucularında siyasiler tarafından organize edilmesi gerekiyor. Demekki bu konuda Sivas’ın yerel siyasetinde problem var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği sözü uygulatamıyorsak sıkıntı bizde demektir. Geçen hafta AK Parti İl Başkanı Hakan Aksu ile bir araya geldik. Bu konuyu dile getirdik. Kendisi de Sivas’ın 6. Bölge Teşvik kapsamına alınacağını söyledi. Böyle bir durumu Apdullatif Şener’in döneminde de yaşamıştık. Daha sonra çıkan bir kararname ile Sivas teşvik kapsamına alınmıştı. İnşallah aynı şey olurda Sivas’ın teşvik bölgesindeki yeri değişir. Bu konuyu her yerde dile getirmeye çalışacağız ve takip edeceğiz” ifadelerini kullandı.