SEYİT ÖMER YILDIZ

Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül Türkiye’yi etkisi altına almaya başlayan korona virüs salgını hakkında da açıklamalarda bulunarak Sağlık Bakanlığının tedbirleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Dünya gündeminde insan hayatını tehdit eden bir salgın ile karşı karşıyayız diyen Başkan Akgül; “Ülke olarakta tüm noktalarda bu yönde tedbirler alınmakta ve hepimizede ayrı ayrı görev düşmektedir. Sağlık bakanlığımızın da talimatları ile esnafımızın maske, eldiven ve bone kullanmaları büyük önem arz etmektedir. Son günlerde basın yoluyla karşılaştığımız esnafa dair yüksek fiyatlı ürün satışı yönündeki haberler bizleri üzmektedir. Elbette ki bununla ilgili gerçekliği ispat edilmiş esnaf hakkında yasal işlem yapılsın ama halkımız nazarında bütün esnaflarımız zan altında kalmasın”dedi.

ESNAF ÜZERİNDE HAKSIZ BİR ŞÜPHE OLDUĞUNA İNANIYORUZ

Akgül açıklamasının devamında; “Çoğu küçük olan esnaf üyelerimiz, ürün tedariklerini büyük toptancılar üzerinden yapmaktadır. Dolayısıyla ürün alımlarında toptancının yapmış olduğu zam sonucunda artış olmaktadır. Kaldı ki esnafımız üretici değildir. Yüksek fiyatlı aldığı ürünü cüzi bir karla satmaktadır. Halkımızın esnafla karşı karşıya gelmelerini uygun bulmuyoruz. İnsanlar bu durumu esnafın keyfi yaptığını düşünüyor, ama unutulmamalı ki küçük esnaf her zaman kanaatkar davranarak ekmeğinin peşinde, halk ile iç içe ve halkın yanındadır. Bu haksız önyargıyı esnafımıza mal etmeyelim” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.