Sivas'ta, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında halk otobüsü seferlerine sınırlama getirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Sivas Belediye Başkanlığı denetiminde bulunan özel halk otobüslerinin şehir içi toplu taşıma hizmetlerini 07.00 ile 21.00 saatleri arasında yapacağı belirtildi.

Uygulamanın bu akşam 21.00'den itibaren başladığı ve sabah 07.00'ye kadar otobüs seferlerinin durdurulduğu bildirilen açıklamada, "65 yaş ve üzeri olanlar ile kronik hastalığı bulunanlara getirilen evden çıkma yasağına, 01.01.2000 tarihinden sonra doğmuş olanlar dahil edildiğinden, bu gruplardaki vatandaşlar, Valilikten 'izin belgesi' almaksızın otobüs hizmetlerinden yararlanamayacaktır." hayvan pazarları kapatıldı

HAYVAN PAZARLARI KAPATILDI

Koronavirüs tedbirleri kapsamında hayvan pazarlarının kapatıldığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce alınan karar gereği, hayvan alım-satımı yasağı getirilmesi üzerine kentteki hayvan pazarları kapatıldı.

Bu nedenle celep ve bakıcılar dahil, yasağa aykırı şekilde her türlü hayvan ticareti ile pazarlar başta olmak üzere tüm açık alanlarda kamu sağlığını tehdit etme riski bulunan ve halk arasında "çıkma tavuk" şeklinde adlandırılan hayvanların satışı yasaklandı.

Yasağa uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 262. maddesi gereğince ayrı ayrı işlem yapılacak, bu işte kullanılan motorlu taşıtlar 30 gün trafikten men edilecek.

ifadelerine yer verildi.

İŞYERİ KAPANIŞ SAATLERİ YENİDEN BELİRLENDİ

Yine tedbirleri kapsamında, gıda ve ilaç satışı yapan yerler hariç olmak üzere, diğer tüm esnaf ve işletmelerin kapanış saatleri 19.00 olarak belirlendi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Hıfzıssıhha Kurulu gıda ve ilaç satışı yapan yerler hariç diğer tüm esnaf ve işletmelerin kapanış saatlerini 19.00 olarak kararlaştırdı.

Kapatma saatinden itibaren her ne sebeple olursa olsun bu iş yerlerinde sohbet etmek, misafir kabul etmek gibi sebeplerle bulunmak yasaklandı.

KUYUMCULAR SALI VE CUMARTESİ GÜNLERİ AÇIK OLACAK

Bu arada kentte kuyumcuların sadece salı ve cumartesi günleri açık olacağı bildirildi.

Valilik açıklamasında, Sivas Kuyumcular Derneğinin aldığı kararla kuyumculuk sektöründe yer alan esnafların ticari faaliyetlerinin durdurulduğu anımsatıldı.

Vatandaşlar ve sektör esnaflarının isteği üzerine kuyumcuların salı ve cumartesi günleri 09.00 ve 17.00 saatleri arasında faaliyetlerine izin verildiği belirtilen açıklamada, koronavirüsün metal yüzeylerde uzun süre kaldığının tespit edildiği vurgulandı.

Açıklamada, kuyumculara gelen müşterilerin ürünlere temasına sadece koruyucu eldivenle müsaade edileceği, maske ve eldiveni bulunmayan müşterilerin iş yerine alınmasına izin verilmeyeceğine dikkati çekildi.

(AA)