MEHMET TIRPAN

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, son günlerde artış gösteren Covid 19 salgınının tüm Türkiye’de olduğu gibi Sivas’ta artış gösterdiğini bu sebeple iş adamları ve tüccarlara sık sık sosyal mesafe, maske kullanımı ve hijyen konusunda uyarılarda bulunduklarını söyledi.

Kurallara riayet edilmesi noktasında titizlik göstermemiz gerektiğine vurgu yapan Başkan Eken, “İlimizde ve ilçelerimizde vaka artışları var. Aman tedbiri elden bırakmayalım. Maske takalım. Sosoyal mesafe ve hijyen kurallarına uyalım. Kucaklaşmayalım. Birbirimize kucaklaşacağımız günlerde gelecek. Hepimiz bu salgını tedbirlerle yeneceğiz. Bu konuda gece gündüz uğraş gösteren insanların emeğini boşa çıkarmayalım” dedi.

Kurallara uyulmaması halinde hastalığın önüne geçmenin mümkün olmayacağını aktaran Başkan Eken, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de bu konuda herekli tedbirler alındı. Bu konuda Sivaslıların daha duyarlı olması lazım. Sağlık çalışanlarımız gece gündüz bu salgınla mücadele ediyor. Bu hastalık hayatımızı ciddi derecede etkiliyor. O nedenle tekrar yeniliyorum. Tedbiri elden bırakmayalım. Bu süreç ekonomimizi de olumsuz etkiliyor. El birliği ile teknoloji ile üretimle ekonomimizi ayağa kaldıralım. Bıkmadan usanmadan üretelim. İlimizi ilk 10 ilin arasına getirelim.  Turizm, Tarım ve Sanayide gerçekten önde olan bir şehir olalım. 2021 yılında hızlı trenle birlikte yaşanacak değişime hazırlıklı olalım. 2021-2022 yılında Sivas daha gelişmiş ve daha iyi olacak” ifadelerini kullandı.