MEHMET TIRPAN

Vali Salih Ayhan, 4 günlük sokağa çıkma yasağında vatandaşların oldukça duyarlı davrandığını Sivas’ta son 20 gündür herhangi bir vakaya rastlanılmadığını, vatandaşların tedbiri elden bırakmaması gerektiğini söyledi.

Maskesiz dışarı çıkılmaması noktasında da uyarılarda bulunarak Covid 19 salgını süreci hakkında bilgiler veren Ayhan, “İlk vaka 17 Martta görüldü. İlk bulgu Fransa’dan Sivas’a gelen vatandaşımızdan çıktı. Sivas’ta yaklaşık 6 bini aşkın test yapıldı. Toplam vakamız 242 civarında. 242 pozitif hasta sayısına yurtlarda kalanlarda dahil. Vefat eden vatandaşımız 11 civarında. 2 vatandaş merkezde 9 vatandaş ise ilçelerde vefat etti. Yoğun bakımda vatandaşımız yok. Test sayımız her geçen gün artıyor” dedi

204 hastanın iyileşerek taburcu olduğunu aktaran Ayhan, “Septomları olan ve hastalığı ağır geçirmeyen 15 kişi ise evde kontrol altında. Huzurevlerinde, bakım evlerinde, yurtlarda çalışanlar, sağlık çalışanları, sahadaki ekipler, berberler ve hal esnafını da aşama aşama test yapacağız. Bir çok ilçemizde vakaya rastlanmadı. 8 Mayıs’tan beri ilçelerimizde vaka yok. İl Merkezinde de son 20 günde herhangi bir vakaya rastlanılmadı. Vakaların azalma noktasında maske oldukça önemli. Vaka görülen aileyi ve çevresini hemen kontrol altına alıyoruz. Bu süreçte Sağlık İl Müdürlüğümüz mithiş bir çalışma ortaya koydu. 4 günlük bayram tedbiri kararı çok isabetli bir karardı. Bayramlarda sarılmayı tokalaşmayı severiz. Yasakla birlikte tüm riskler ortadan kalktı. Cumhuriyet Üniversitesinde bir ekiple covid 19 salgını sonrası ekonomide, sosyal hayat ve turizm noktasında neler olabilir bunu araştırıyoruz. İnsanları çok sıkmadık çokta gevşetmedik. Bizlerde bu süreçte kurallara uyarak görevlerimizi yürüttük. Sivas devletin reflekslerini hemen içlevselleştiren bir halk. Sokağa çıkma dendiği zaman insanlar sorgulamıyor. Yaşlılarımız ve çocuklarımız sokağa çıkmadılar. Denetimler yaptık cezai müeyyide noktasında çok cimri davrandık. Vatandaşımızı rahatsız edecek ceza yazdırmadık. Cezadan çok insanları teşvik ettik. Süreci çok iyi yönettik. Sivas’ta yurtlarda ağırlağımız misafirlerimizle çok iyi ilgilendik. Gerçekten çok güzel bir sınav verdik. Sınavın baş aktörleri sağlık çalışanları oldu. Vefa iletişim hattı kurduk. Vefa hattımıza ve 112 Acil Cağrı hattımıza 205 bin talep geldi. Bu taleplerin neredeyse hepsi karşılandı.” ifadelerini kullandı.