Mehmet TIRPAN

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi gören çocuk hastalar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen programda gökyüzüne balon bıraktı.

CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimliği önünde düzenlenen programda, hastanenin pediatri hematoloji, genel pediatri ve pediatri servisinde tedavi gören yaklaşık 30 çocuğa balon dağıtıldı.

Palyaçolarla bir süre eğlenen çocuklar, daha sonra ellerindeki balonları gökyüzüne bıraktı. Balonların gökyüzüne yükselmesini izleyen çocuklar, balonların arkasından el salladı.

Balonların gökyüzüne bırakılmasının ardından çocuklar, koridorları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla süslenen pediatri servisine geçti. Buradaki oyun odasında oyuncaklarla oynayan çocuklar, bayram dolayısıyla hazırlanan pastanın üzerindeki mumları birlikte üfledi. Pasta kesen çocuklar, hastanede 23 Nisan'ı kutladı. Çocuklar için hazırlanan kutlama programına hastane Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, hasta çocukların anne ve babaları, Çocuk servisinde görevli hemşire ve doktorlar katıldı.