MEHMET TIRPAN

Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personellerince gıda üreten ve satışını yapan işletmelere yönelik denetimlerin artırıldığını söyledi.

Yapılan denetimlerde kurallara uymayanlara cezai işlem uygulnacağını aktaran Yıldız, “Denetimlerde özellikle hijyen kuralları maske eldiven kullanımı konusunda işletmecilerin ve çalışanlar uyarılmakta.  Açıkta ürün satışı yapılmaması, ürünlere insanların dokunmasını engelleyecek şekilde önlem alınması, hasta personelin çalıştırılmaması konusunda uyarılar yapılmakta” dedi.

İşletmelerin genellikle kurallara uyduklarını gözlemlediklerini aktaran Yıldız, “ Korona virüsünün yayılmasını engellemek adına gerekli tedbirler alındı. Bu konuda oldukça hassadiyet göstereceği ve denetimlerden taviz vermeyeceğiz. Denetimlerde işletmelerde çalışan ve müşterilerin kullanımı için dezenfektan bulundurulmasına dikkat ediyoruz. Kullanılan malzemelerin hijyen olup olmadığına önem veriyoruz. İşletmelerin düzenli havalandırılması konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Kurallara uymayan işletmelere ise gerekli cezai işlemler uyguluyoruz. Bu süreçte en önemli denetçinin tüketici olduğu unutmayalım. Tüketicilerimiz gördükleri olumsuzlukları Alo Gıda 174 hattına bildirmeleri denetim açısından çok önemli. Gelen ihbarları anında değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.