Mehmet TIRPAN

Sivas İl Özel İdaresi’nin başka kurumlara tahsis ettiği yerlerin amacına uygun kullanılıp, kullanılmadığı hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu, Hukuk Komisyonu ve Araştırma ve İnceleme Komisyonu ortak bir rapor hazırladı.

Komisyonlarına havale edilen önerge hakkında gerekli inceleme yapan ve komisyonlar adına il Genel Meclis Üyelerine bilgi veren Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Osman Budak, İl Özel İdaresince kurumlara tahsis edilen taşınmazların amacına uygun olarak kullanıldığını tespit ettiklerini söyledi.

Sivas Merkez ve ilçelerde kurumlara tahsis edilen taşınmazlar hakkında yerel parlamentoya bilgi veren Komisyon Başkanı Osman Budak, “Kurumumuz tarafından başka kurumlara tahsis edilen taşınmazların 4 Adet parselin il merkezinde 17 Adet parselin ise ilçelerimizde olmak üzere 21 parsel İl Özel İdaremiz tarafından başka kurumlara tahsis edilmiştir. Tahsis edilen taşınmazların büyük bölümü tahsis amacında düzenlenerek hizmete açılmış birkaç tanesinde ise tahsis amacı doğrultusunda inşaat çalışmaları başlatılmış devam etmektedir” ifadelerini kullandı.