SEYİT ÖMER YILDIZ

Şubat ayı Tarım Platformu toplantısı gerçekleştirildi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün ev sahipliğini yaptığı toplantıda tarıma dair yapılacak ve yapılan projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız; “ Çalışmalarımız kapsamında mera ıslahı çalışmalarımız devam edecek. Özellikle hayvan içme suyu projesi noktasında gerekli çalışmaları yürüteceğiz. Süt üretimini iyileştirme ve kalitesini geliştirme projesi kapsamında yine süt soğutma tankı dağıtımlarımız devam edecek. Yeni tohumların üretilmesi ve geliştirilmesi kapsamında 2019 yılında TİGEM arazisine ektiğimiz zeron buğdayının yaygınlaştırılması ile ilgili proje ve çalışmalarımız devam edecek” dedi.

“TARIMA AYRILAN KAYNAK 33,4 MİLYAR LİRAYA ÇIKARILDI”

Toplantıda konuşan Vali Salih Ayhan ise; “ Artık devletler tarımı, tıpkı savunma, haberleşme, üretim, ileri teknoloji ve enerji gibi millî güvenliklerinin yapı taşlarından biri olarak görüyorlar. 2020 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifinde;  2020 yılında, bütçeden tarıma ayrılan kaynakta 2019 yılı ödeneklerine göre yüzde 36,6 artış sağlanarak Tarıma ayrılan kaynağın 33,4 milyar liraya çıkarıldığını görüyoruz. Ekonomik ve sosyal refahın şüphesiz tek yolunun üretimden geçtiğini biliyoruz. Özellikle tarım alanında yapılan üretimin kırsal ve kent arasındaki dengeli demografik dağılıma büyük katkı sunduğu açık. 1 Milyon Hektarın üzerinde toplam tarım arazisi ile hepimiz biliyoruz ki Sivas tarım alanında çok büyük bir potansiyele sahip. Uzun süredir bu potansiyelin daha verimli değerlendirilmesine yönelik ciddi çalışmalar yürütüyoruz”dedi.

Ayhan; “ Bu çalışmaların daha verimli yürütülebilmesi adına SİVTAŞ şirketini kurduk. Milli Mücadelemizin Yüzüncü Yılı olan 2023’e “100. Yılda 100 Üretim ve İstihdam Kapısı” hedefiyle 29 Ekim’de iki fabrikamızın temelini attık. Herhangi bir aksilik olmazsa Yem Fabrikamızın açılışını inşallah 4 Eylül’de veya 29 Ekim’de yapacağız. Tarımı çok önemsiyorum ve her fırsatta dile getiriyorum. Sektördeki tüm paydaşların bir araya gelerek toplandığı platform sayesinde verimli bir yıl geçirdik. Bu ve buna benzer toplantılar ile yakın zamanda Sivas’ta tarımın hak ettiği yeri bulacağına inanıyoruz. Belediyemiz ile İl Özel İdaremizle Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzle işbirliği ve koordinasyon içerisinde çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz”şeklinde konuştu.

Son olarak Ziraat Bankası Bölge Başkanı Doktor Murat Serdar Bulut tarafından zirai krediler hakkında bilgilendirmeler yaptı.