Sümeyra DENİZ

Eski Numune Hastanesi yerleşkesinde yer alan ve tarihi eser tescili olduğu için yıkılmayan A Blok’un yıkılması için gerekli girişimlerin başlatıldığı iddia edildi. 1952 yılında yapılmış olan Eski Numune Hastanesi A bloğun tarihi bina niteliği taşıdığı gerekçesi ile tescilli olduğu ve yıkılmasının mümkün olmadığı uzun süre gündemde olan bir konu olmuştu. Son iddialar ise tescilin kaldırılıp A bloğun yıkılması yönünde. Daha önce konu ile ilgili açıklama yapan Vali Davut,  Binanın 2015 yılında tescillendiğini ve tarihi bir özelliği olmadığını dile getirmişti.

A BLOK İLE İLGİLİ SENARYOLAR

Yeni Numune Hastanesinin yapımı esnasında tarihi özellik taşıdığı ve tescilli olduğu nedeni ile A bloğun 205 yatakla sağlık alanında hizmet vermeye devam edeceği bildirilmişti. Yine o dönemlerde Yeni hastane binasının uzak olması nedeniyle yaşlıların hastaneye gitmesinde zorluk yaşayacağı ve A bloğun yaşlılar hastanesi olarak kullanılacağı yönünde açıklamalar yapılmıştı. Şu anda Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve bazı mahallelerin sağlık merkezinin faaliyet gösterdiği A bloklun yıkılması için girişimlerin başladığı iddia edildi. A bloğun tescilinin kaldırılıp kaldırılmaması ile ilgili Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü bilgi vermekten kaçınırken binanın akıbetinin ne olacağı merak konusu.

ÜNİVERSİTEDE DAHA ÖNCE TALİP OLMUŞTU

Nisan ayı il koordinasyon toplantısında Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’da şehir merkezinde ayakta tedavi için eski Numune Hastanesi A bloğuna talip olmuştu.