MEHMET TIRPAN

İnşası durdurulan Merkez Cami ve Meydan Projesi hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Şehrin tüm dinamikleri ile konuşulup görüşülüp oluşturulan Cami projesinin devam edeceğini söyledi.

Bölgede yapılan calışma ile ilgili itirazlar olduğunu ve yasal sürecin başlatıldığını belirten Başkan Bilgin, “Şuanda yasal süreç var. Bu sürecin tamamlanmasını bekliyoruz. Şimdilik bi sıkıntı yok. Projeye başlandığı gibi bitecek. O bölgeyi kent meydanı ile bir bütün düşünüyoruz. Mevcut kent meydanı 24 bin m2. Bizim bu şehre kazandıracağımız yeni meydan mevcut kent meydanı alanının 5 katı büyüklüğünde. Sivas kent meydanı sadece Türkiye’de değil Dünyada bulunan nadir kent meydanlarından biri olacak” dedi

Tarihi kent Meydanının tüm Dünyada örenk gösterileceğine de dikkat çeken Başkan Bilgin, “Tarihi kent meydanı ecdadımızdan bize kalan güzellikler. Tarihi kent meydanında biz ne yaptık geçmişte yapılan yapıları kaldırdık. Kale Caminin, Medreselerin, Kongre Binasının ve Jandarmanın güzelliklerini ortaya çıkardık. İyi eserler yaparsak kimse bu eserlerin yıkımı ile uğraşmaz. Bazı yaptığımız çalışmalar eleştiriliyor ancak biz eleştiriye açığız. Eksikliklerimiz olabilir ama bütün enerjimizi bu şehre hizmet etmeye vermeliyiz. Bu şehre değer katacak her türlü eleştirinin başımızın üstünde yeri vardır. Eleştiri kimden gelirse gelsin yine siyasi görüşüne bakmadan bu şehre değer katacak bir eleştiri ise alırız. Gocunmadan projeye de dahil ederiz, geri adımda atarız. Ancak sadece projeyi değersizleştirmek adına yapılan eleştirilere karşıyız. Hizmeti sırf eleştirmek ve gersizleştirmek adına yapılan eleştiriye de eyvallah deriz işimize bakarız. Herkesin bir görüşü ve fikri vardır. İyi fikirlerden yararlanmak kamu görevlisi olarak faydalanmak bizim asli görevlerimizdendir. Bir siyasi kimliğimiz var ancak bu şehirde yaşayan her kesime hizmet etmekle mükellefiz” ifadelerini kullandı.