SEYİT ÖMER YILDIZ

Pulur mahallesinde yer alan ve Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olan tarihi Tarhana Ganem camisi, tuvaletinin caminin giriş kapısında olması nedeniyle namaz kılmaya gelen cemaati rahatsız etmeye devam ediyor.

Hicri 1029 yılında yapılan ve 1950 yılında eski ahşap ve kerpiçle yeniden inşa edilmiş olan cami tamamen yıkılarak bugünkü cami yapılmış ve sadece minaresi ayakta kalmış. Ancak camiyi ilginç hale getiren yapılan onarımlar değil caminin tuvaletlerinin giriş kapısında olması ve camide namaz kılan cemaatin özellikle yaz aylarında kokudan sürekli etkileniyor olması.

CEMAAT YILLARDIR BEKLİYOR

Cami cemaati tarihi minaresi ile bugün dim dik ayakta bulunan Tarhana ganem camisinin tuvaletinin giriş kapısında olması nedeniyle birçok kez yetkililere başvurduklarını anlatarak sonrasında bir çözüm alamadıklarını belirttiler.

Cemaat içerde namaz kıldıkları esnada sürekli tuvaletlerin kanalizasyon kokusunun içeri geldiğini ve bu durumdan oldukça rahatsızlık duyduklarını özellikle de yaz aylarında kokunun daha arttığını söylediler.

Caminin tuvalet ve şadırvan sorununun bir önce çözüme kavuşmasını isteyen mahalle sakinleri mevcut tuvaletlerin yıkılarak caminin giriş kapısından uzaklaştırılmasını istiyorlar.