YÜKSEL MENEKŞE

 Sivas Kent Meydanı projesi ile Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait tarihi eserlerin görseli açığa çıkartıldı. Yerli ve yabancı turistle binlerce kilometre yol kat ederek bu eserleri görüp fotoğraflayarak hem şehre turizm girdisi hem de tanıtımını yapmış oluyor.

Ancak tarihi Jandarma binası çoğu zaman etrafını kaplayan araç kirliliği ile turistlere görüntü vermiyor. Reklam-tanıtım araçları, resmi araçlar ve vatandaşlar tarihi binanın hem tarafında hem de kaldırımlara çıkarak Jandarma binası kapatıyor. Kentin göbeğinde müsaade edilen usulsüz parklar, tarihi binanın görüntüsünü kapatmasının yanı sıra yayalar için de kaldırımı kapatıyor. Yayaların hakkını hiçe sayılarak yapılan parklar müsaade edilmesi ise vatandaşları çileden çıkartıyor. Kaldırımda yürüyecek yer bulamayan vatandaşlar caddeye inerek yollarına devam etmek zorunda kılıyor.

Duruma tepki gösteren vatandaşlar, Sivas’ın bu uygulamalarla şehircilikten tamamen koparak ilkel bir yaşantıya dönüştüğünden şikayet etti ve yetkilileri göreve çağırdılar.