HABER MERKEZİ

Emlakçılar Birliği (SEMDER) ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü iş birliğinde ilimizde faaliyet gösteren emlakçılara yönelik “Web-Tapu Pilot Uygulama Tanıtım Paneli”  düzenlendi.

Programa Tapu ve Kadastro 20. Bölge Müdürü Adnan Kahveci, SEMDER Başkanı Kerim Çayır, müdür yardımcıları ile çok sayıda emlakçı katıldı.

Tapu ve Kadastro 20. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda konuşan Bölge Müdürü Kahveci,  sürecin işleyişini kolaylaştıracak her türlü teklife açık olduklarını ifade etti.

“SİZLERE İHTİYACIMIZ VAR”

Kahveci; “Biz kamusal anlamda vatandaşa hizmet veriyoruz, siz de vatandaşa hizmet veriyorsunuz. Bunun birleşmesinden çok daha kaliteli hizmetler doğacağına inanıyoruz. Dolayısıyla bu iş birliğini oldukça önemsiyorum.                 Kendi bölgemizde, Tokat ve Sivas olarak lokalde bunu yapmaya çalışıyoruz. Web-Tapu’nun eksiksiz olarak uygulanmasında mutlaka sizlere de ihtiyacımız var” dedi.

Vatandaşa kaliteli hizmet sunulması noktasında hassas davrandıklarını belirten  Bölge Müdürü Kahveci, “Vatandaşların bu işlerde ilk geldiği yer emlakçılar olduğu için, birinci derecede sizin üzerinizden yürüyeceğini düşündüğümüz için bize gelenlerin de çoğunun size uğrayacağı için bu toplantıyı düzenledik.  Burada başarıyı yakalarsak hepimizin iş birliğiyle sağlamış olacağız. Buradaki iş birliğimiz vatandaşa yönelik hizmet anlamında iş birliği. Şu anki odak noktamız web tapu uygulamalarında olayın çıkış ruhuna uygun olarak evrakların eksiksiz gönderilmesi” diye konuştu.

Tapu ve Kadastro 20. Bölge Müdürü Adnan Kahveci’nin konuşmasının ardından müdür yardımcıları emlakçıların sorularını yanıtladı.

ELDEN EVRAK VERME TARİHE KARIŞACAK

SEMDER Başkanı Kerim Çayır ise yaptığı açıklamada; “Web-Tapu uygulamasını tüm yönleri ile uygulamaya geçiren Bölge Müdürlüğümüze ve Türkiye’de pilot bölge olma şansını bize veren Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüze çok teşekkür ederiz. Bu uygulama ile artık elden evrak verme, zaman kayıpları tarihe karışacak. Tamamen dijital ortamdan yapılacak başvurular ve takipler ile işler daha pratik hale gelecek; vatandaş, emlakçı ve tüm gayrimenkul sektöründeki çalışanlar en kısa zamanda tapu işlemlerini gerçekleştirecek. Hayırlı olsun” dedi.