MELTEM DUMAN

15 Temmuz hain darbe girişiminin 5’inci yıl dönümü kapsamında ilimizde Buruciye Medresesi önünde ‘Türkiye Geçilmez’ adlı resim ve fotoğraf sergisi açıldı.

Birçok ilde olduğu gibi ilimizde de açılan 15 Temmuz konulu resim sergisinde 58 adet ülke geneli, 23 adet ise Sivas’la ilgili toplam 81 fotoğraf sergilendi.

Sivas Valiliği himayelerinde bulunan kurum ve kuruluşların ortaklaşa düzenlediği fotoğraf sergisinde konuşan Vali Salih Ayhan, “15 Temmuz’un 5’inci seneyi devriyesinde farklı etkinlik yaparak bu günün önemini iyi anlayacağız ve anlatacağız. Bu uğurda şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet Gazilerimize ise Rabbimden uzun ömür diliyorum” dedi.

5 yıl önce 15 Temmuz’da adeta bir tarih yazıldığının altını çizen Vali Ayhan , ”Yaşanan olayları ve yazılan tarihi, yeni nesillere iyi anlatmak ve kişiselleştirmek lazım. Dolayısıyla 15 Temmuz’u iyi anlamamız lazım. Bizlerde gerçekleştirdiğimiz programlarla bunu yapmaya çalışıyoruz. Fotoğraf sergileri bir hafızadır. Sergilenen fotoğraflar 5 yıl önce yaşanan darbe kalkışmasından karelerdir. Rabbim bizlere bir daha bugünleri tekrar yaşatmasın. Geçmişi iyi bir şekilde analiz edeceğiz. Hain terör örgütlerine karşı dimdik durmaya devam edeceğiz. Tekrar tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize de sağlık sıhhat diliyorum” ifadelerini kullandı.

“HAİNLERİN YAPTIĞI ALÇAKLIĞI UNUTMAYACAĞIZ”

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise, “Bugün 15 temmuz darbe girişiminin 5. Yıl dönümündeyiz. Bu milletin değerlerine, istiklaline, istikbaline ve geleceğine kast eden hainlerin yaptıkları alçaklığı unutmayacağız. Tüm girişimlere rağmen Allah’a çok şükür ki milletimiz o karanlık geceyi aydınlık sabaha erdirdi. Darbe girişiminde canlarını ortaya koyan 251 şehit kahramanımızı unutmamak adına o günkü yaşanan hainlikten ders alıp bir daha onlara fırsat vermeyeceğiz. Bir daha 15 Temmuz gibi olayları yaşamamak adına daha duyarlı olmamız lazım. Bir ve beraber olduğumuz sürece kazanan her zaman Türk milleti olacaktır. Bu toprakları vatan yapmak adına Malazgirt’ten bugüne kadar canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle şükranla anıyorum. Gazilerimize hayırlı bereketli ömürler diliyorum” şeklinde konuştu.

Resim sergisinin ardından İl protokolü Yukarı Tekke Mezarlığı’nda bulunan Garnizon Şehitliği, Polis Şehitliği ve İlk Şehitliği ziyaret etti. Ziyarette Vali Salih Ayhan, Belediye Başkan Hilmi Bilgin, İl Emniyet Müdürü Burhan Akçay ve il protokol üyeleri şehitlerin mezarına karanfil bıraktı. Şehit mezarlarının başında dua eden il protokolü şehit ailelerine de baş sağlığı diledi.