Mehmet TIRPAN

İl Genel Meclisi Ocak ayı 4. Oturumu gerçekleştirildi. Sedat Özata Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Şubat ayında gündeme alınacak konular hakkında önerge verildi. Önergelerin ardından grup başkanlarına gündem dışı söz verildi.Gündem dışı söz alan Milliyetçi Hareket Partisi İl Genel Meclis Üyesi Bekir Tanyıldız, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla, tüm basın mensuplarının özel gününü kutladığını söyledi.Basının önemine değinen Tanyıldız, “Yerel Gazetecilerimizin de birçok sorunları bulunmaktadır. Günümüzde yaşanan ekonomik sorunlar ve medyanın bu anlamda güç kaybetmesi birçok gazetenin kapanmasına sebep olmuştur. Yerel Basında bunun sıkıntısı daha da fazla olmuştur. Gazetecilik hak ettiği yere kavuşması dileğimdir. Yerel basın, bir il için bir ilçe için çok önemlidir” dedi.Gazetecilerin yüreklerine yansıyan her şeyi kalemlerine de yansıttığını aktaran Tanyıldız, “Yerel Basına destek vermeliyiz. Hiç mi değilse şehrimizde yayın yapan gazetelerden bir tanesine abone olarak desteğimizi göstermeliyiz. Yerel televizyonlarımıza da reklamlarımızı vererek destek olmalıyız. Şunu çok iyi biliyorum ki şehir dışında kalan hemşerilerimiz, inanın haber saatinde memleketinde neler olmuş diye izleyen binlerce Sivaslı var. Yani yerel basınımız olmazsa olmazlarımızdandır. Tüm basınımıza, huzurlarınızda kolaylıklar diliyorum. Zor şartlar altında çalıştıklarını biliyorum. Hepsinin bu özel gününü kutluyorum. 10 Ocak 1961 tarihinde çıkarılan ve gazetecilere önemli kazanımlar sağlayan 212 sayılı yasanın yürürlüğe girmesinden bu yana 10 Ocakların Çalışan Gazeteciler Günü olarak tanımlanmıştır. Gazetecilik büyük özveri isteyen her koşulda, günün her saatin de, savaş ve ya barış demeden, haftanın her günü, üstelik tatil veya bayram yapmadan yerine getirilmesi gereken bir meslektir. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı ve hukukun evrenselliği ilkelerinden ödün vermeden çalışan, düzenli bir mesaisi olmadan doğru haberi halka ulaştırmak için zamana karşı yarışan ve aynı zamanda büyük gayret sarf eden, bir anlamda da kamusal görevi stres altında yerine getirmeye çalışan meslek grubudur. Büyük Öner Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Basına ne kadar önem verdiğini bilmekteyiz. Cumhuriyet şehri olmaktan gururla bahsettiğimiz şehrimizde yapılan 4 Eylül Kongresinin ardından, kongre zabıtları ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Bildirilerini ve konuşmaları Atamızın kurdurduğu ikinci gazete olan Irade-i Milliye Gazetesi yayınlamıştır. Sözlerime son verirken Sarıkamış harekâtının Aralık ayı itibarıyla 103. Yıl dönümüydü. Onlar dondu, Bizler ise hep yandık. Sarıkamış ve tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis Grup Başkanı Sadık Güller ise, “Şehirlerin gelişmesine ver kamuoyunun bilgilendirilmesi adına göstermiş olduğunuz gayretlerden dolayı siz basın mensuplarına teşekkür ederek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününüzü kutluyorum” dedi.

AK Parti İl Genel Meclisi Grup Başkanı Fikret Yıldırım da, “Yaz, kış, yağmur ve çamur demeden zorlu şartlarda bizlere haber ulaştırmak adına mücadele eden hatta darp edilen gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyorum. Bundan sonraki hayatınızda da ömür boyu sağlıklı iyi günler diliyorum. İnşallah hep bize hayırlı haberler verirsiniz diye temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Son olarak söz alan Büyük Birlik Partisi İl Genel Meclisi Grup Başkanı Aytekin Kulmaç ise, “Tatil demeden gece gündüz demeden haber peşinde koşan ve bu süreç içerisinde zaman merhumu taşımadan zorluklara aldırış etmeden görev yapan çalışan gazetecilerimizin gününü tebrik ediyorum. Gazetecilik kolay bir meslek değil. Allah yar ve yardımcınız olsun. Sizin sayenizde buradaki konuşmalarımızı ve yapılan çalışmaları duyuruyoruz” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.