SÜMEYRA DENİZ

 

Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilite Merkezinin çalışmaları sürüyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Aydın projenin detayları ile ilgili bilgiler verdi. Aydın, “Sokak hayvanlarının barınacağı tesislerde ki inşaatlar devam ediyor. Köpek kulübelerinin bir kısmının inşaatı büyük ölçü de tamamlandı.    Tamamen yalıtımlı kapalı alanlar var önünde balkon gibi açık alan var onun da önünde bahçesi var yani çok şanslı hayvanlarımız olacak. Burası onların kulübeleri kapalı olan kısımlar tamamen normal konutlarda ki yalıtım gibi yalıtımlı kışın sıcak olsun yazın serin olsun düşüncesi ile hepsinin arasında yollarımız var toplam bin adet kulübemiz var” dedi.

Barınağın alt kısmında kuşlar ve kediler için de tesis olduğunu belirten Aydın, “Hemen alt kısmında kuşlar kediler diğer evcil hayvanlar ve yavru hayvanlar için ayrıca ayrı ayrı tesislerimiz var. Bunların özellikle hasta olanlarının tedavi edileceği belli bir süre karantina da tutulacağı alanlarımız var. Ameliyathanelerimiz var adeta bir hastane gibi diğer taraftan da hayvan oteli dediğimiz yani vatandaşların evlerinde baktıkları evcil hayvanlarını belli bir süre için bırakabilecekleri ücretli olarak bizim de burada bakacağımız hayvan oteli de bu proje kapsamında kasım ayı sonunda projeyi tamamlamayı öngörüyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan tesisin İçerisinde; hayvan hastanesi, hayvan oteli, oyun parkurları ve doğal ortama uygun donatılar da olacak Aydın, “İnşallah çevre düzenlemesi ile beraber tamamlandığında güzel bir kompleks ortaya çıkmış olacak ayrıca öğrenciler başta olmak üzere vatandaşlarımızın da gelip hayvanlarla iç içe olmaları için gerekli tesisleri de işte piknik alanları vs. gibi tesisleri de bu proje kapsamında planlıyoruz çocuk oyun grupları vs. şehre uzak denemeyecek yakınlıkta bir mesafe etrafta yerleşim alanlarının olmaması bu noktanın daha isabetli olmasına da katkı sundu” ifadelerine yer verdi.