SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas’ın en önemli tarihi eserlerin olan ve yıllardır restorasyon sürecinin tamamlanması dört gözle beklenen Gökmedrese’de çalışmalar nehayet tamamlandı.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca; “ Gökmedrese yıllara salih olarak bütün dedelerimizin beklediği bir eser oldu. Hamdolsun restorasyon tamamlandı ve şimdi devlet büyüklerimizin orda açılışın yapılması noktasında ki talimatlarını bekleyeceğiz” dedi.

Gökmedrese’nin tamamlandığını Ankara’ya bildireceğiz diyen Karaca; “ Genel Müdürülüğümüzün yapacağı program dahilinde Gökmedrese’nin açılışını ümid ediyorum birlikte yapacağız. Şunu da bir müjde olarak vermek istiyorum, yeni yaptığımız bölge müdürlüğü binbamızın açılışı, Osman Paşa camimizin resmi açılışı yapılmadı o olabilir bir de Vakıflar İşhanı’mızın temel atma töreni birlikte olabilir. Bu tabi bizim temennimizdir. Bundan dolayı da Gökmedrese’de ki en önemli şey Amerikadan gelen sanal gerçeklik gözlüklerimizin tamamlanması ve yazılımlarının tamamlanması sonrasında Gökmedresemizi bir müze konseptinde açılışımızı inşallah yapacağız” ifadelerini kullandı.