MELTEM DUMAN

Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Muhittin Musaoğlu, Sağlık çalışanlarının sorunları ve Memur Sen’in 6. Dönem toplu sözleşmesinde görüşülmek üzere verdikleri teklifler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Memur - Sen olarak sözleşme öncesi sağlık çalışanlarının taleplerini ilettiklerini belirten Musaoğlu, “Biz aslında sağlık çalışanları olarak toplumda belki maddi olarak en az yada orta seviyede olan gruplar içerisindeyiz. Çalışan arkadaşlarımızın maddi sıkıntıları halan devam ediyor. Bizim hükümetten talebimiz beklentilerimizin ve taleplerimizin  en kısa zamanda yerine getirilmesi. Sağlık çalışanları olarak rahat bir nefes almak istiyoruz” dedi.

Sağlık çalışanlarının gece gündüz demeden çalıştığını hatırlatan Musaoğlu, “Sağlık çalışanlarına 3600 ek göstergenin verilmesi gerekmektedir. Özellikle 4/B’li çalışanlarımızın kadroya geçilmesi ve tayin taleplerinin yerine getirilmesi gerekiyor. Sağlı ve eş durumu mazereti nedeniyle eşler bir arada bulunamıyorlar. Aileler birbirinden kopuk yaşıyor. Ebe ve hemşirelerimiz yıllardır çalışıyorlar özlük haklarında maalesef hiçbir iyileşme olmuyor. Şuanda sağlık çalışanları devlet kurumları içerisinde en az maaş alan durumdalar. Bu nedenle hükümetimiz tarafından sağlık çalışanlarının haklarının verilmesini istiyoruz. Sağlık çalışanları 2020-2021 yılları içerisinde covit nedeniyle gerçekten çok yoğun çalışma içerisinde oldu. Yoruldular, yıprandılar, halkımıza en güzel şekilde hizmet ettiler. Bu hizmet süresi içerisinde hastalananlar oldu. Yoğun bakımında yatanlar oldu.  Çocuklarına bakamayacak durumda olan personelimiz oldu. Okullar kapandı, kreşler kapandı, çocukları ortada kaldı.  Ama yılmadılar, yorulmadılar halkımıza hizmet ettiler. Bu anlamda kendilerine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandılar.

“ÇAGEM PROJESİ TEKRAR HAYATA GEÇİRİLMELİ”

Covit 19 Salgını dolayısıyla gece- gündüz nöbette olan sağlık personelinin geride kalan ailesi, çocukları için iyileştirici proje olan ÇAGEM’in tekrar hayata geçirilmesini temenni eden Sağlık - Sen Şube Başkanı Musaoğlu, ülkemizin bu salgından kurtulmasını ve bir an önce yarım kalan ÇAGEM’in  tekrar gündeme gelip iyileştirilmesi gereken konu olduğunun altını çizdi.

AŞI OLMAYA DAVET ETTİ

Aşı olmayan vatandaşları aşı olmaya davet eden Başkan Muhittin Musaoğlu, “Şuanda tüm ülkemizde bir aşı kampanyamız var, insanlarımız aşılanıyor.  Bu anlamda hastalığı ve salgını yenmenin en kolay yolu aşılanmaktan geçiyor. Lütfen bunu vatandaşlarımıza özellikle iletelim. Aşı yaptırarak bu hastalıktan kurtulabiliriz. Aşıdan korkmamıza gerek yok. Başka ülkeler aşı bulamazken bizim ülkemizde  aşılama çalışmaları 18 yaşına kadar indi.  Herkesin aşı yaptırması bu hastalıktan bir an önce kurtulmamıza vesile olacaktır. Aşı yaptırdım diye maskeden , mesafeden , hijyenden ayrılmamak lazım. Aynı şekilde yine salgından kurtulabilmek için yine aynı kurallara uymamız gerektiğini, hepimizin bu duyarlılıkta olması gerektiğini umuyorum” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.