SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas’ta yün yorgana olan ilgi her geçen gün artıyor, öyle ki Sivas’ta yorgan işi yapan birkaç esnafta taleplere yetişmek için gece gündüz mesai yapıyor.

Yorgan ustalarından Sinan Toprak; “Bu bitmeyen bir meslek, şu anda zaten işlerimiz aşırı derecede yoğun. Yeni gelen müşterilerimize on birinci aydan sonrasında randevu verebiliyoruz. Sivas’ta yorgancılığa talep var hala” dedi.

Toprak; “Genellikle yün yorganları eski nesil müşterilerimiz ve düğünlerde çeyiz olarak yaptırılıyor. Birçok kişi de hazır yorgan alıyor ama yün yorganlar sağlık açısından faydalı olduğu için yün yorganlarda tercih ediliyor” ifadelerini kullandı.

Toprak son olarak; “Şu anda yorganlarda tek kişilik 70 TL çift kişilik 80 lira olarak dikimini yapıyoruz. Müşteri kendi malzemesini de getirip burada yapabiliyoruz ya da biz yünü falan alıp kendimiz de satıyoruz. Çeyizlik yorganlarımızda 300 ile 600 lira arasında değişen fiyatlarla satışını yapıyoruz. Bu işi zaten yapan bir kaç esnaf var ve bundan dolayı da çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz ”diyerek açıklamasını sonlandırdı.