MELTEM DUMAN

Fiyatların düşük olduğu zamanlarda satışların iyi olmadığını iddia eden balıkçılar, fiyatlar yükselince balığa olan rağbetin artmasını  memnuniyetle karşıladılar.

 Fiyatların düşük olduğu zamanlarda balığa rağbet olmadığını ifade eden balıkçı Süleyman Koçak, havaların soğumasıyla birlikte artan fiyatların etkisiyle balık satışlarında patlama yaşadıklarını söyledi.

Vatandaşların balık pahalı olunca daha çok alışveriş yaptığına değinen balık satıcısı Süleyman Koçak, "Birkaç gündür hava şartlarından dolayı kayıklar denize çıkamıyor. O yüzden balık eskiye nazaran az çıkıyor. 1 hafta önce 20 TL'ye sattığımız balıkları 25 TL'ye satıyoruz. Yine de satışlarımız çok güzel. İstavriti 40 TL'ye daha çok satıyoruz. Vatandaş nedense ucuz olduğunda balığa ilgi göstermiyor. Fiyatlar pahalı olursa satışlarımız da o kadar fazla oluyor. İstavriti 30 TL'yken kimse almıyordu şimdi ise satışlar patlama yaptı. 30 TL'ye satarken istavritten günde 10 kasa satıyorduk şu anda ise 40 TL'den 20 kasa balık satıyoruz. Balık fiyatları mevsim şartlarına göre fena değil. Kış var, soğuktan denize çıkılmıyor. Fiyatların artmasında denize çıkılmamasının etkisi var ama fırsatçılık da yapılıyor olabilir. Hamsiyi ise buzhane olduğu için  vatandaşlar tercih etmiyor " dedi.

Vatandaşların ucuz balığa bayat gözüyle baktığına dikkat çeken balık satıcısı Süleyman Koçak "Balık pahalı ama işlerimiz eskiye göre arttı. Havalar soğudu, kar yağdı. Balıklar hem yağlandı hem de tatlandı. Fiyatların pahalı olmasına rağmen insanlar balığa ilgi gösteriyor. Elimizde ne mezgit ne hamsi ne barbun ne de istavrit kalıyor. Vatandaşlar balığın kilosu 8-10 TL olduğu zaman 'bayat' diyor almıyor. Fiyatın 25 TL olduğu görünce ise hiç sormadan, '3-5 kilo ver' diyor. Bu işler ne yazık ki böyle" diye konuştu.