Mehmet TIRPAN

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Nisan ayında temeli atılan ve yüzde 45 oranında ilerleme kaydedilen Vefa Konutlarında oluşturulan örnek daireyi hak sahipleri ile birlikte gezdi.

Örnek dairede incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Sami Aydın, “Vefa konutlarındaki daireleri hak sahiplerine normalde 15 Kasım’da teslim etmeyi planlamıştık ama gerek ÖZBELSAN şirketimizin öz verili çalışmaları gerekse taşeron firmamızın özverili çalışmaları neticesinde biz bu projeyi önümüzdeki yıl Ağustos ayı sonunda bitirmeyi hedefliyoruz. İnşallah 4 Eylül gibi de sizlere teslim edeceğiz” dedi.

Hak sahiplerinin kira öder gibi ev sahibi olacaklarını aktaran Aydın: “İnsanın en önemli hakkı yaşam hakkıdır. İnsanların bodrum katlarda nemli küflü ortamlarda yaşamalarını istemiyoruz. Rabbim siz hak sahiplerine bu dairelerde huzurlu ve mutlu oturmayı nasip etsin. Gerçekten bir aile için güzel bir mekanda huzurlu bir şekilde yaşamak onların en öncelikli hakkı. Biz Sivas’ta her bir ailemizin insan onuruna yakışır mekânlarda yaşamasını arzu ediyor ve hedefliyoruz. Her insanın çocuklarını mutlu bir şekilde yetiştireceği alanlara sahip olması ülkemiz adına şehrimiz adına sosyal devlet adına çok önem bir ihtiyaç diye düşünüyorum. Biz Sivas kamuoyuna böyle bir ihtiyacı karşılamayı ifade etmiştik. Arzumuzun önemli bir kısmını gerçekleştirdik. Nisan ayında burada resmi temel atma töreni gerçekleştirdik. Vefa konutlarındaki daireleri hak sahiplerine normalde 15 Kasım’da teslim etmeyi planlamıştık ama gerek ÖZBELSAN şirketimizin öz verili çalışmaları gerekse taşeron firmamızın özverili çalışmaları neticesinde biz bu projeyi önümüzdeki yıl Ağustos ayı sonunda bitirmeyi hedefliyoruz. İnşallah 4 Eylül gibi de sizlere teslim edeceğiz. Sivas’ımıza nezih bir site kazandıracağız. Gerçekten bir Belediye için böyle bir projeyi hayata geçirmekte bizlere oldukça gurur veriyor. Genelde 2+1 konutlara göre büyük olan daireler 105 m2 brüt alana sahip. TOKİ dışında böyle bir projeyi Belediye imkanları ile hayata geçirmek gerçekten önemli. İhtiyaç ve talep olması durumunda şehrimize kazandırmayı hedefliyoruz. ÖZBELSAN bu projenin ana yüklenicisi ancak her bloku Sivas’taki yerel müteahhitlere verdik. Bu sayede yerel müteahhitlerin iş yapmasını sağladık hemde projenin daha hızlı şekilde yapılmasını sağladık. İlerdeki projeleri de bu anlayışla yapmak isteriz” ifadelerini kullandı.