MELTEM DUMAN

Bıçakçılar için yoğun mesai başladı. Kurban bayramına sayılı günler kala kurban kesecek vatandaşlar bıçakçıların yolunu tuttu. Kurbanlıklar için hazırlanan keskin bıçaklarda tezgahlardaki yerini aldı. Esnaflar ise pandemi sonrası yaşanan hareketlilikten bir hayli memnun.

Yaşanan hareketliliğe ilişkin bilgiler veren bıçakçı esnaflarından Emre Beşeri, 20 yıldır Sivas’ta bıçakçılık yaptıklarını söyledi.

Kurban Bayramında hayvanlara eziyet çektirmemek adına keskin bıçakların kullanılmasının ciddi önem arz ettiğini ifade eden Beşeri, kurban bayramında paslanmaz kaliteli çelikten bıçakların kullanılması konusunda vurgu yaptı.

Piyasada çok ucuz fiyatlara satılan bıçakların işe yaramayacağını da savunan Beşeri, “İyi bir bıçak yapmak için metali 6-7 işlemden geçiriyoruz. Yaptığımız bıçaklar piyasada satılan bıçaklarla kıyaslanamaz. Ancak iyi bir bıçağı anlamanın yolu yok. Bazı kişiler sahte ve işe yaramayan taklit bıçaklar üretip piyasaya sürüyorlar. Bu nedenle bıçak güven duyulan ustalardan alınmalı. Merdiven altı üretilen bıçaklara rağbet gösterilmemeli. Atalarımızın da dediği gibi Ucuz etin yahnisi yenmez şeklinde konuşmasını sonlandırdı.