MELTEM DUMAN

Genellikle kadınların süs olarak kullandığı takı ve aksesuar ürünlerine ilginin artması ile birlikte takıcıların yüzü güldü. Takı severlerin  uğrak yeri olan takı ve aksesuar satıcılarının işlerinde hareketlilik yaşanması salgın sürecinde zor günler geçiren esnafların yaralarına derman olacak.

1994 yılından beri kuyumculuk yapan İsmail Bahtiyar , işlerinin iyi olduğunu, gurbetçilerin gelmesinin iç piyasayı olumlu yönde etkilediğini söyledi.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan İsmail Bahtiyar, “ Kapatmalar insanlarda travmatik sorunlar oluşturdu. Kimse takı ve aksesuara yönelmedi. İç piyasada haliyle durdu. Mağdur olduk. Bu yaz gurbetçilerin gelmesi ile o kapatma sürecinde oluşan kaybı bir nebze yok ettik. Okulların açılması ile işlerimizi daha da hareketlendirdi. Genellikle genç kuşak dediğimiz Z kuşak müşteriler, takı almaya piercing modellerine bakmaya geliyor. Kulak delimi ağırlıkta tercih ediliyor. Takı haricinde aksesuara dair her şey satıyoruz” dedi.

Eski günlere geri dönmemek için aşı konusunda vatandaşları duyarlı olmaya davet eden bahtiyar sözlerini, “Aşı konusunda vatandaşlarımız duyarlı ancak bu duyarlılık daha da fazla artırılabilir. Aynı zamanda sosyal mesafeye de dikkat edilmesi oldukça önem arz ediyor. Eski yasaklı günlere geri dönmek istemiyoruz. Bu konularda toplum olarak daha duyarlı olmamız hepimiz açısından önem arz ediyor” şeklinde sonlandırdı.