4 dört yılda bir gerçekleştirilen ticaret odası seçimleri kapsamında ilimizde de başkanlık seçimleri kapsamında yoğun çalışmalar başlamıştı. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlık seçimine mevcut Başkan Mustafa Eken’in yanı sıra Zeki Özdemir’de aday olarak kamuoyunun karşısına geçti. Her iki adayında Kasım ayında yapılacak olan seçimlere büyük bir özveri ile çalıştıklarını görüyorum. Her iki adayında meclis üyesi adaylarını, komitelerini hazırladıklarını biliyorum. 
         7 Eylül’de Mustafa Eken, ekibini toplayıp basın karşısına geçip gövde gösterisinde bulunurken, başkan adayı olan Zeki Özdemir ise 4 Ekim Salı günü Muhsin Yazıcıoğlu’nda hem ekibini hem projelerini tanıttı. Gerçekleşen programda açıklanan projeler ile dikkatleri üzerine çeken Zeki Özdemir, özellikle savunma sanayisi hakkındaki fikirleri ön plana çıktı. Son yıllarda hem Türkiye’de hem dünyada savunma sanayisinin önemi gün geçtikçe artarken, Sivas’ında bu alandan yararlanması konusunda isabetli bir proje düşünülmüş oldu. Sivas’ın tamamının cazibe merkezi olması, hızlı tren gibi Sivas’ın temel sorunlarına da değinen Özdemir, proje tanıtımından sonra ekibiyle tam kadro bir şekilde sahnede yer aldı. 
           Ekibindeki tanınırlılığı yüksek olan kişiler ile kadraj karşısına geçen Özdemir, gövde gösterisinde bulundu. Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Zeki Özdemir’in projelerini ve ekibini tanıttığı salon ise tıka basa doluydu. Yoğun ilgi gösterildiği belli olan programda Zeki Özdemir’in en çok dikkat çeken sözleri ise, gençler vurgusu oldu. Günü geldiğinde gençlere mevkisini devretmekten onur duyacağını söyleyen Özdemir, gençlere güvenmesi noktasında takdir topladı. Gençler konusunda olduğu kadar, kadın meclis üyesi konusunda da hassasiyetli davranan Özdemir, meclis üyesi seçerken ayrım yapmadığını göstermiş oldu.
           Kasım ayında gerçekleştirilecek Sivas Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri için Zeki Özdemir’inde etkili bir şekilde proje ve saha çalışmaları yaptığı gözler önüne serilmiş oldu. Her iki adayında saha çalışmalarına ağırlık verdiği bugünlerde, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri ile ilgili programları Sivaslılar yakından takip ediyor.