SÜMEYRA DENİZ

Basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Doğa Okulları öğretmenleri ve öğrencileri t-MBA Meclisinin tanıtımını yaptı.Sadece Doğa Okulları’nda mevcut olan t- MBA, öğrencilerden oluşan bir meclis.

Sivas Doğa Okulları t-MBA Meclis Başkanı 9. Sınıf öğrencisi Erdem Hasbek ve Meclisin Onursal Başkanı 10. Sınıf öğrencisi Öykü Naz Kavurmacı meclisin faaliyetleri ve çalışmaları hakkında sunum yaptı.

Derslerde aldıkları bilgililerin uygulamasını mecliste yaptıklarını belirten Hasbek, “ Mecliste proje odaklı uygulamalar yapıyoruz. İş projeleri üretip genel merkeze sunuyoruz onaylanan projeler ise meclis zirvesinde yayınlanıyor” dedi.

Meclis onursal başkanı Kavurmacı ise, t-MBA seminerlerinden bahsetti. Kavurmacı sunumunda, “Rol model olabilecek kişiler tarafından seminerler düzenleniyor, bu seminerler strateji formu veya bir ARGE araştırması gibi düşünülebilir, örneğin toplantılarımızda bir marka seçiyoruz ve bunu tartışıyoruz bu marka nasıl daha iyi noktalara gelebilir şeklinde” ifadelerini kullandı.

Doğa Koleji Fen Lisesi Müdürü Sema Güngör ise öğrencileri sadece akademik açıdan değil aynı zaman da hayata hazırlamak için de bu çalışmaların gerekli olduğunu kaydederek, “ Lise T-MBA öğrencilerimizi sadece akademik açıdan değil hayata bakışlarıyla sosyal olarak vizyon olarak hayata hazırlamak istiyoruz. Bu anlamda öğrencilerimiz birçok projelerde yer alıyor birçok projelere imza atıyorlar. Şu an da en önemli yürüttükleri projelerden bir tanesi sosyal sorumluluk projesi”  şeklinde konuştu.