MEHMET TIRPAN

Sivas’a 25 kilometre uzaklıkta olan Ebuhan Köyünde yaşanan su kesintisi, köy sakinlerini canından bezdirdi. Yaklaşık 40 hanenin bulunduğu köyde Ramazan ayından bu yana su yok. Şebeke suyunun kesik olması, köyde sıkıntıları da beraberinde getirdi.

Tecer dağından gelen suyun debisinin düşmesinden dolayı su kesintisinin yaşandığını belirten köy sakinleri, “3 aydır şebeke suyu kullanamıyoruz. Yağışların yetersiz olması Tecer Irmağının su debisini düşürmüş. Debi düşüncede köyümüzdeki su kesildi. Köyde ciddi mağduriyetler yaşıyoruz. Hayvanlarımızı otlatamıyoruz. Tarlalarımızı sulayamıyoruz. Kendi ihtiyaçlarımızı dahi karşılayamıyoruz” dediler.

Köyde su olmadığından dolayın adeta hayatın kendileri için durduğunu ifade eden köy sakinleri, yetkililer ile görüştüklerini ve konunun Özel İdareye aktarıldığını belirttiler.

Artık bir an evvel şebeke suyuna kavuşmayı beklediklerini vurgulayan köy sakinleri, 21. Yüzyılda yaşadıkları bu olayın çok vahim bir durum olarak nitelendirdiler.

Ev temizliğini dahi yapamadıklarının altını çizen köy sakinleri, susuz bir hayatın asla olamayacağını belirterek, sorunların bir an evvel çözülmesini istiyor.

İl Özel idaresinin ise köyde yaşanan su sıkıntısını çözmek adına önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacağı öğrenildi.