MEHMET TIRPAN

İlimizde hizmet veren sürücü kursları, pandemi dolayısıyla yaşadıkları ekonomik sıkıntılardan kurtulmayı bekliyor. 1 Haziran'dan itibaren tam olarak faaliyete geçen kurslara ilgi oldukça az.

Yasakların kalmasının ardından eğimlerine tekrar başlayan sürücü kursları bu kez de öğrenci bulmakta zorlanıyor. Üniversitelerinde kapalı olması sürücü kurslarına olan talebi azalttı. Hiçbir yardım ve krediden faydalanamayan kurslar destek bekliyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Sürücü Kursları Derneği Başkanı Murat Kaya, pandemi de en çok etkilenen sektörlerin başında sürücü kursları geldiğini belirterek, devletten hiç bir destek alamadıklarını belirtti.

Sürücü kurslarına da destek verilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Kaya, “Pandemiden en çok etkilenen kurumlar arasında özel eğitim kurumları ve  sürücü kurslarımız oldu. Sürücü kurslarımız, bu zorlu dönemde gerek kısıtlamalar, gerekse kapatmalar yaşadı. Kurslarımızı açamadığımız dönemler oldu. Pandemi nedeniyle halkımızın kalabalık ortamlara girmeme gibi bir takım önlemlerin olması nedeniyle kurslarımıza talep azaldı. Bu yönde giderlerimiz arttı. Yakıt fiyatlarındaki artışlar bizlerin işini daha da zorlaştırdı” dedi.

Ekonomik zorluklar çekmelerine rağmen bu yılki fiyatlarda hiç bir artışa gitmediklerini belirten Başkan Kaya, “Şuanda 2022 yılında bir artışın olup olmayacağına dair görüşmeler devam ediyor. Hiçbir şey net değil. Tabiki pandemi diğer sektörlerde olduğu gibi bize de sıkıntılar yaşattı. Evet 1 Temmuz’dan itibaren kurslarımız tam manasıyla eğitim ve öğretimine başladı. Bu pandemi sürecinde hijyen kurallarına harfiyen uyuluyor. Sürücü kurslarımız pandemi de alınan kuralların hepsine uyuyor. Talep noktasında kurslarımıza yoğun bir talep alamıyoruz. Çünkü Üniversite öğrencilerimizin gelmemesi, üniversite öğrencilerimizin bu yönde çok büyük etkisi var. Taleplerimizde şuan çok yoğunluk yoktur. Pandemiden dolayı çok şükür sürücü kurslarımız kapanmadı. Ancak ekonomik sıkıntısı yaşayan bir çok sürücü kursumuz oldu bu dönemde. Kapalı olduğumuz süre zarfında sadece personellerimize yönelik destek aldık. Kısa çalışma ödeneğinden faydalanıldı. Bunun haricinde verilen kredilerin haricinde hibe desteğini ne devletimizden nede belediyemizden alabildik. Bu konuda destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.