Süper ligin ilk yarısında tam bir teknik direktör değişikliği trafiği yaşandı. 2018-2019 sezonunun ilk yarısında 11 kulüp sezona başladıkları isimlerle yollarını ayırdı. İçlerinde Demir Grup Sivasspor’un da bulunduğu 11 kulüp ilk yarı tamamlanmadan kötü gidişin faturalarını teknik kadrolarına kesti. Süper ligde Başakşehir, Malatyaspor, Galatasaray, Beşiktaş, Bursaspor, Antalyaspor ve Trabzonspor teknik kadrolarında değişim yapmadan devre arasına giriş yaptı.  Demir Grup Sivasspor, Kasımpaşa, Göztepe, Rizespor, Erzurumspor, Konyaspor, Fenerbahçe, Akhisar, Kayserispor, Alanyaspor ve Ankaragücü teknik kadrolarıyla yollarını ayıran kulüpler oldu.

ÖZDEŞ İKİ TAKIMDA BİRDEN GÖREV YAPTI

Teknik Direktör Kemal Özdeş, süper ligde bu sezon ligin ilk yarısında iki takımda birden görev yaparak önemli bir kriter elde etti. Sezona Kasımpaşa’da başlayan genç teknik adam, sezonu ilk yarısını Göztepe’nin başında tamamladı. Özdeş, bu sezon süper ligde iki takımda görev yapan ilk isim olarak dikkat çekiyor.

Süper ligin ilk yarısında teknik kadrolarında değişime giden kulüpler, kulüplerden ayrılan teknik adamlar ve kulüplerle anlaşan yeni teknik direktörler ise şöyle;

Demir Grup Sivasspor: Tamer Tuna-Hakan Keleş

Kasımpaşa: Kemal Özdeş-Mustafa Denizli

Göztepe: Bayram Pektaş-Kemal Özdeş

Rizespor: İbrahim Üzülmez-Okan Buruk

Erzurumspor: Mehmet Altıparmak-Mehmet Özdilek

Konyaspor: Rıza Çalımbay-Aykut Kocaman

Fenerbahçe: Cocu-Ersun Yanal

Akhisarspor. Saffet Susiç-Cihat Arslan

Kayserispor: Ertuğrul Sağlam-Hikmet Karaman

Alanyaspor: Mesut Bakkal-Sergen Yalçın

Ankaragücü: İsmail Kartal- Yeni isim belli değil