SÜMEYRA DENİZ

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Teklif Çağrısı Kültür ve Mali Destek Programı Kapsamında Gürün Kaymakamlığı ve Gürün Köylere Hizmet Götürme Birliğinin Ortaklaşa hazırlamış Olduğu 'Gürün Şuğul Vadisinin Turizme Kazandırılması ' Projesi kabul edilerek onaylandı.

Projenin kabulü Gürün Kaymakamlığı resmi sitesinden de duyuruldu. Kaymakamlık resmi sitesinden yapılanaçıklamada ‘’  Orta Anadolu Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Teklif Çağrısı Kültür ve Mali Destek Programı Kapsamında Gürün Kaymakamlığı ve Gürün Köylere Hizmet Götürme Birliğinin Ortaklaşa hazırlamış Olduğu 'Gürün Şuğul Vadisinin Turizme Kazandırılması ' Projesi kabul edilerek onaylanmıştır.

Gürün ilçe merkezinde bulunan vadi   Gövdeli Dağından kaynaklanan ırmağın aktığı etrafı dik kayalarla çevrili dar bir alandır. Tarihi geçmişi, fiziki yapısı ve elverişli konumuyla Şuğul Vadisinde Gürün’e yakışır bir turizme yönelik çevre düzeninin bulunması planlanmakta. Şuğul Vadisine gezmek ve rekreatif amaçlı spor yapmak için gelen turistlerin çoğunlukla yerli turist bakımsız ve düzensiz alan zorluğunu giderebilmek için gerekli kriterler değerlendirilmiştir. Ayrıca burada günübirlik Turizm amaçlı gelenlerin temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri Çevre düzeni Peysaj eksiklikleri belirlenip vadi üzerinde bulunmalarını sağlanacaktır.Şuğul Vadisinde yapılacak turizm ve doğa alanları ile ihtiyaç duyulan yürüyüş alanlarına,seyir teraslarına ve vadide bulunan Hitit kitabelerinin koruma altına alınması ve çevre düzenlemeleri yapılacak olup turizm ve doğa alanlarının var olması sonucu bölgedeki değerlere daha çok dikkat çekilecek, şehrin kalkınmasına katkısı olacaktır. Mevcutta var olan, manzara güzelliğinin görülebilmesi için seyir alanların Pergula, yaya yolunun düzenlenmesi ve çevre düzeninin var olması ilçemize pozitif olarak yansıyacaktır. Şuğul Vadisinin turistlerin ilgisini çekecek turizm mekanı olması için ilk adım atılmıştır.’’denildi.