SEYİT ÖMER YILDIZ

Sofraları en önemli lezzetlerinden olan ve birçok kişinin yediği sucuk dikkat edilmezse tehlikelere neden olabiliyor. Piyasada 3- 4 liraya satılan sucuklar sağlığımızı tehdit ediyor.

Sucuk ve Pastırma üzerine satış yapan Kenan Biçer; “Biliyorsunuz ne yazıkki piyasada çok çeşitli fiyat etiketleri ile sucuk bulunabiliyor. Tabi onlara da sucuk denilirse. Şuan da gerçek sucuğun kilosu 40-45 TL iken 4-5 Liraya sucuk satılıyor. Bu ne kadar güvenilir olabilir” dedi.

Bu tür sucukların sakatat içerdiğini söyleyen Biçer; “ Genellikle bu ucuz sucukların içerisinde çeşitli sakatatların konularak baharat ve gıda boyası ile karıştırılıp yapılıyor. Kesinlikle sucukla uzaktan yakından alakası yok. Bu nedenle de vatandaşlar sucuk alırken daha dikkatli olmalılar. Her malın kendine göre değeri vardır şuanda işini hakkıyla yapan her kasapta, şarküteride sucuk 40 lira yani 10 liraya sucuk varsa bi durup düşünmek gerekir” ifadelerini kullandı.

Ucuz sucuğun bir diğer nedeni de hasta hayvanlar olduğunu söyleyen Biçer; “ Birde işte ayağı kırılan, hasta olan, güçsüz düşmüş hayvan kesiliyor ve bundan sucuk yapılıyor. Bu hayvnaların etide normal sığır etine göre daha yumuşak olur ve kendini bırakır et et olmaktan çıkar adeta, bunuda sucuk yaparak değerlendirirler. Bizim en önemli tavsiyemiz her ne ürün olursa olsun yerinden alsınlar. Gerçek kalite asla gözden kaçmaz” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.