MELTEM DUMAN

Kuraklığın son yıllarda baş göstermesi ile birlikte boşalan 4 Eylül Barajına su takviyesi yapılacak. Devlet Su işleri 19. Bölge Müdürlüğü ve Belediye tarafından ortak yürütülen proje kapsamında Hafik Pusat Özen Barajından 4 Eylül barajına su takviyesi yapılacak. Projenin hayata geçmesi ile birlikte Sivas’ın su sorununun çözülmesine yönelik önemli bir adım atılmış olacak.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Devlet Su İşleri 19. Bölge Müdürlüğümüzle yapacağımız en güzel proje Hafik Pusat Özen barajından, 4 Eylül barajına getireceğimiz su projesi olacak. Su konusu çok önemli. Malum son yıllarda ciddi bir kuraklık sorunu yaşıyoruz. Bizim de bu konuda ileriye yönelik adımlar atmamız elzemdi” dedi.

Canlı hayatında suyun oldukça önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Bilgin, “Bu noktada hepimize önemli görev düşüyor. Özellikle su kullanma noktasında hassasiyeti duyarlılığı ve farkındalığı hep birlikte oluşturmamız lazım. Ne yaparsanız yapın su paranızda olsa belli bir süreç gerekiyor. Şehri susuz bırakmama noktasında DSİ Bölge Müdürümüzle devam ettirdiğimiz 300 milyonluk projeyi inşallah 2021 sonunda bitirmeyi planlıyoruz. 2022 yılında ihaleye çıkarak Sivas’ı böyle bir korkuyla yaşatmamak üzere koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Ben bu noktada DSİ Bölge Müdürümüzün şahsında emek veren tüm ekibe teşekkür ediyorum. İnşallah sene sonuna proje tamamlanır ihale aşamasına gelir. Bu konuyu Cumhurbaşkanımızla da paylaştık. Proje bittiği zaman inşallah 2022 yılına yapım ihalesini yapacağız. Ciddi önem arz eden bu sorunu da çözmüş oluruz” ifadelerini kullandı.