MELTEM DUMAN

Yağışların yok denecek kadar azalması ile birlikte yaşanan su kesintileri vatandaşı mağdur etti. Son yıllardaki kuraklıkla birlikte 4 Eylül barajındaki su seviyesinin düşmesi, zorunlu su kesintilerinin yapılmasına sebep oldu. Hal böyle olunca da su kesintilerinden etkilenen mahallelerde ikamet eden vatandaşlar, kesintilerin sona ereceği saate odaklandı.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, kuraklıkla birlikte barajdaki su seviyesinin büyük ölçüde azaldığını, bu sebeple şehrin genelinde zorunlu su kesintisi yapmak durumunda kaldıklarını, Sivas’ı susuz bırakmamak adına çalışmalarımıza hummalı bir şekilde devam edildiğini sosyal medyada duyursa da bazı vatandaşlar su kesintisinden kaynaklı çalışmalarından dolayı yönetime sert şekilde tepki gösterdi.

4 Eylül Barajı isale hattı ve su depolarında yapılan çalışmalardan dolayı su kesintisinin yapılacağını sosyal medya üzerinden duyuran Belediyeyi eleştiren bazı vatandaşlar su sıkıntısının çözümüne yönelik acil adımlar atılması gerektiğine vurgu yaptı.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan bazı vatandaşlar, “Kesinti yapılacak madem zamanında haber verseniz iyi olmaz mı idi? Kesinti yapılmış tekrar kesinti yapılacak diye tekrar yazılıyor, Belediyenin kendi sitesinde bile yazmıyor. Kesinti yapılacağı olay son safhaya gelmiş yeni çalışma yapılıyor. Millet twitter basının da belediyeden gelecek haberi bekliyor. Sular verildi de kendimi gelmek istemiyor. 48 saattir su yok! Halkı düşünen yok, bu duruma çözüm getiremeyen belediye neden var? Çalışma yapılacak başka gün bulamadınız mı? Hani bugün Pazar ya yarın iş var okul var. İnsanların ihtiyaçları var. İnsanları zor durumda bırakıyorsunuz! Sayın yöneticiler sabah 6 oldu hala su yok. Bir hafta sonunu susuz geçirdik bari dediğiniz saatte su verin. Tam size yakışır bir durum, kaldırım ve ışık çalışmalarınızdaki özeninizi de bu konuya göstermenizi isteriz. Sabah 6 dediğiniz su gün boyu gelmedi. Keşke birilerine kazandırmak için kaldırım çalışması yapacağınıza az uzun vadeli düşünüp altyapı çalışmaları yapsaydınız. Cumartesi sabahtan beridir su yok, sosyal medyadan duyuru nedir ya hiçbir hoparlörden su kesintisi olacağına dair uyarı bile duymadım” diyerek yorumlarını sorunlarını sosyal medya üzerinden dile getirdiler.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından sert tepki veren Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Ulaş Karasu ise, “2021 Türkiye’sinde memleketimden Belediye manzaraları. 350 bin nüfuslu Sivas Merkez’de günlerdir su sıkıntısı yaşanıyor. 20 yıldır Belediyeyi yöneten irade plansız, programsız işleriyle Sivas’ı susuzluğa teslim etti. Sivas’a layık gördüğünüz hizmet anlayışınız bu mu?” yorumunda bulundu.