YÜKSEL MENEKŞE

DSİ Sivas’a yaptığı yatırımlarla verimli toprakları suyla buluşturmaya, vatandaşlara içme, kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Konuyla ilgili açıklama yapan DSİ Genel Müdürü Murat Acu, “DSİ olarak son 14 yılda Sivas şehir merkezine yıllık 38,51 milyon metreküp içme suyu sağladık. 10 baraj ve 18 gölet inşa ettik. 425 bin 170 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 195 milyon lira zirai gelir artışı sağladık. 155 derenin ıslahını tamamladık.” ifadelerini kullandı.

Acu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan “GÖLSU” projesinden Sivas’ın da nasibini aldığını aktararak, bu kapsamda devam eden Yıldızeli Nevruz Sulaması çalışmaları tamamlandığında, 55 bin dekar zirai arazinin sulanacağını belirtti.

Projenin tamamlanmasıyla 2017 birim fiyatlarıyla, ülke ekonomisine yıllık 23 milyon lira katkı sağlanmasının hedeflendiğini vurgulayarak, “DSİ olarak toprak ve su kaynaklarının geliştirilmesine yönelik hazırlanan sulama ve depolama projelerinde maksadımız, tarımsal üretimi artırmak, tarımla geçimini sağlayan nüfusun refah seviyesini yükseltmek, artan nüfusun besin ihtiyacını karşılamak, sanayimizin hammadde ihtiyacını temin etmek, tarımın milli gelir içindeki payını artırmak, kırsal göçü önlemektir. Bu amaçlara ancak ve ancak sulama tesislerinin doğru ve planlı işletilmesi neticesinde ulaşılabilir” dedi.