Devlet Su İşleri  (DSİ) 19. Bölge Müdürü İsmail Kaya, Sivas’ın su konusunda sıkıntı yaşamadığını fakat bölge olarak su fakiri sayılabileceklerini söyledi.  Türkiye genelinde su kaynaklarının iyi korunması gerektiğini, ülke olarak su açısından zengin olunmadığını söyleyen Kaya, yaşam kaynağı olan suyun etkin ve verimli kullanılması konusunda uyarılarda bulundu.

Su konusunun Sivas’ın geleceği için önemli bir konuyu oluşturduğunu söyleyen Kaya, “Su, bizim için vazgeçilmez olan bir unsur. Her geçen gün su kaynaklarımızda önemli oranlarda düşüşler yaşamaktayız. Ülkemiz su kaynakları açısından  su fakiri olan ülkeler sınıfında bulunmakta. Dolayısıyla  bu kaynakları etkin ve verimli bir şekilde kullanıp, gelecek nesillere de bunları iyi bir şekilde aktarabilmek en büyük sorumluluğumuz” ifadelerini kullandı.

DOLULUK ORANLARI ARTIYOR

Sivas ‘ta barajların doluluk oranlarıyla ilgili istatistikleri paylaşan Kaya, “İlimiz, ülkemizin önemli havzalarını içerisinde barındıran Kızılırmak, Ceyhan, Seyhan, Yeşilırmak, Doğu Karadeniz, Fırat gibi havzaların da buluştuğu bir konumda bulunuyor. Bu yönüyle de su yollarının kesiştiği bir bölgede bulunmakta. Dolayısıyla su kaynakları açısından da önem arz eden bir konumda bulunmaktayız” dedi.