SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas Ticaret Borsası Meclis Üyeleri 2019 yılının son Meclis Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Meclis Başkanı İhsan Aksoy Başkanlığında gerçekleştirilen Meclis Toplantısı’nda Sivas Ticaret Borsası’nın gelecek 4 yılına yön verecek olan 2020-2023 yılı Stratejik Planı onaylandı. 

Toplantıda Stratejik Plan hakkında Meclis Üyelerine bilgi veren Kimya Yüksek Mühendisi Baş Denetçi ve Eğitmen Mehmet Besleme; “Vizyon, misyon ve değerler başta olmak üzere Sivas’ta gıda, tarım, hayvancılık, ekonomik yapı, üyelere hizmet ve bütçeyi göz önüne alarak Sivas Ticaret Borsası’nın gelecek 4 yılında gerçekleştirilmesi beklenen ana amaçlarını oluşturduk. Sivas’ın ekonomik potansiyelini geliştirmek, İyi uygulamaların sayısını artırarak üyelere hizmeti en üst düzeyde gerçekleştirmek, doğru, uygulanabilir, kalıcı planlar yaparak Sivas Ticaret Borsası’nı örnek gösterilen borsa haline getirmek için bu amaçlara ait hedef ve stratejileri de alt başlıklar halinde değerlendirerek planımızı tamamladık ” dedi.

Sivas Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu ise, Sivas Ticaret Borsası’nın adeta yol haritası olarak işlev görecek olması nedeniyle Stratejik Planı çok önemsediklerini belirtti.

Başkan Hastaoğlu;”Sivas Ticaret Borsası kuruluşundan bu yana ilimizin ve bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasında aktif rol üstlenen bir kurumdur. Borsamız akredite olarak daha da güçlenmiş, Sivas tarım ve hayvancılığı başta olmak üzere ilimizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak için, üyelerimizin ihtiyaçlarını anlamayı ve bu ihtiyaçları en uygun şekilde karşılamayı temel alarak 4 yıllık Stratejik Planımızı hazırladık. Stratejik Plan çalışmamızda, stratejik yönetim anlayışı doğrultusunda ulaşmak istediğimiz sonuca giderken kuruluşumuzun gücünün en üst düzeye çıkarılması için atmamız gereken adımlara odaklandık. Sivas Ticaret Borsamızın güçlü yanlarını ve fırsatlarını tespit ederek, zayıf yönlerimizin ve tehditlerin birer güç ve fırsata dönüştürülmesine yönelik stratejiler belirledik. İnanıyoruz ki Sivas Ticaret Borsamızın 2020 - 2023 Stratejik Planı vizyonumuza ulaşmamızda en önemli rehberimiz olacaktır. Raporun hazırlanmasında öncelikle üyelerimizin ardından da kamu kurum ve kuruluşlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın ve diğer paydaşlarımızın katkıları bulunmaktadır. Bu raporda emeği geçen TOBB Akreditasyon Kuruluna, Borsamız Yönetim Kuruluna, çalışanlarımıza, danışmanlarımıza, paydaşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilirim” ifadelerini kullandı.