MEHMET TIRPAN

Ticaret Borsası Başkanı Apdulkadir Hastaoğlu, Ticaret Borsası tarafından kurulan laboratuvarın bölgede bulunan lisaslı depolara hizmet vermeye başladığını, rahatlıkla ürün tahlillerinin yapılabildiğini söyledi.

STSO İle Lidaş Lisanlı Depoculuk Şirketi arasında yetkili sınıflandırıcı hizmetine ilişkin sözleşme imzalandığının altını çizen Hastaoğlu, “Tarım ürünlerinin sağlıklı koşullarda depolanmasını ve ürün senetleri vasıtasıyla ticaretinin kolaylaştırılmasını sağlayan lisanslı depoculuk sisteminde lisanslı depolara giren her tarımsal ürünün kalite sınıfı bellidir. Bu nedenle, kurduğumuz laboratuvarda öncelikle lisanslı depoya gelen ürünlerin rutubet, protein, hektolitre gibi fiziksel analizleri yapılmaktadır” dedi.

Laboratuvar hizmetin veriliyor olmasının bölge tarımına katma değer sağlayacağının altını çizen Hastaoğlu, “Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yetki verilen ve bölgede yetkilendirilmiş tek borsa olan Sivas Ticaret Borsası, lisanslı depoculuk izni olan şirketlerle sözleşme imzalamaya devam edecek. Kayseri Şeker Fabrikasına ait olan ve Şarkışla ilçesinde bulunan 20 Bin Tonluk lisanslı depo ile yapılan sözleşmenin ardından Kangal ilçesi ve Yozgat merkezde bulunan Kainat Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Şirketine ait olan 95 Bin Tonluk Lisanslı Depo ve Yıldızeli ilçesinde yeni kurulan 20 Bin Tonluk Balkır Tarım Ürünleri Lisanlı Depoculuk ile de sözleşme imzaladı ve hizmet vermeye başladı. Yine yeni imzaladığımız sözleşme kapsamında Lidaş’ın Hafik ilçesinde kurulu bulunan 23 Bin tonluk olan lisanslı deposunun yetkili sınıflandırıcı ve laboratuvar hizmetleri de Sivas Ticaret Borsası tarafından verilecek” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından imza törenine geçildi. Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, ve Lidaş Lisanlı Depoculuk A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Turan Gülbahar karşılıklı olarak sözleşmeleri imzaladı.