Mehmet TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Sivas’ta yeni yapılan stadyumdaki eksiklikleri, passolig’in kaldırılmasını, yıkılan güreş eğitim merkezinin başka bir alana yenisinin yapılması gerektiğini söyledi.

İlk olarak stadyumdaki eksiklikleri gündeme taşıyan Akyıldız: “Sivas'a gerçekten güzel bir stadyum yapıldı. Yani 25 bin kişilik bir stat yapıldı. Ben bu konuda teşekkür ediyorum ama stadımızın çok ciddi eksiklikleri var. Projeden kaynaklı sıkıntılar var” dedi.

Stadyumda "Sifonik sistem" denen bir sistem olduğunu ancak ısıtma sisteminin tam anlamıyla çalışmadığını vurgulayan Akyıldız: “Stadın zemini buz tutuyor, donuyor ve doğal olarak da hem ısıtmada sıkıntı yaşanıyor, alttan ısıtmada hem de kazanlar donduğu için bu sistem çalışmıyor. Sivas'ın iklimine göre yapılmadığı için bu proje, şimdi tribünlerin her tarafı püfür püfür esiyor. Yani bu sıkıntıları aştığımız zaman gerçekten de Sivas stadı Türkiye'de çok ciddi faaliyet gösterecek alanlardan biri olacaktır diye düşünüyorum. Yine, ikinci bir nokta, Güreş Eğitim Merkezi var Sivas'ta. Burası yıkılıyor. Yıkılan merkezin yerine başka bir alana güzel bir yeni güreş eğitim merkezi yapmamız gerekiyor. Biliyorsunuz, Sivas üç tane olimpiyat şampiyonu çıkaran bir il ve güreşin çok ciddi şekilde altyapısı olan bir il ama maalesef, bir güreş eğitim merkezinden şu anda mahrum olmuş durumda Sivas. Bu konuda sizden söz istiyorum, inşallah buradan o sözü vereceksiniz. Dağ Kayağı Dünya Kupası'nın Türkiye'de yapılacağı öngörülmüş. Sivas Yıldız Dağı kayak tesislerini de herhâlde burada dikkate alacaksınızdır, bu Dağ Kayağı Dünya Kupası'nda değerlendirmenizi bekliyorum” ifadelerini kullandı.

AMATÖR KULÜPLER KAPANMA NOKTASINDA

Sivas’ın yanı sıra Türkiye’de bulunan amatör kulüplerin maddi imkânsızlıklar nedeniyle kapanmak üzere olduğunu da hatırlatan Akyıldız: “Ben de uzun yıllar sporun içerisinde olan bir insanım. Yirmi beş yılı aşkın futbol hakemliği, hakem gözlemciliği yaptım, kısa dönem voleybol hakemliği yaptım. Yani sporun sorunlarını sporun içinden gelerek yaşayan bir insanım. Burada sporun en büyük sorunlarından birisi maalesef Türkiye'de altyapı sorunu” dedi.

Amatör kulüplerin acilen desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Akyıldız: “Gerek mahallî liglerde gerekse amatör liglerde çok ciddi şekilde ekonomik sıkıntı yaşanıyor. Birçok kulüplerimiz farklı branşlarda sporcu faaliyetini yürütemiyorlar. Ekonomik sıkıntılardan kaynaklı, hatta tek alana düşmüş olmalarına rağmen -Sivas'ta örneğini de verebilirim- bu kulüpler kapanma noktasına gelmiş durumda” şeklinde konuştu.